Consola Microsoft Xbox One X – cea mai puternică consola din lume – comparatie cu PS4 PRO

 De ce Xbox One X?

Lansarea oficială a vânzărilor celei mai puternice console Xbox One X din lume, marchează începutul unei noi ere de jocuri în 4K și în noul divertisment interactiv. Xbox One X este cu 40% mai puternic decât toate celelalte console existente în acest moment și  cu ajutorul acesteia, jucătorii se pot bucura de cele mai bune versiuni ale jocurilor preferate. Xbox One X vine cu cea mai mare selecție de jocuri din istoria  Xbox, incluzând peste 70 de  proiecte îmbunătățite pentru Xbox One X, care au fost lansate în prima săptămână de la apariția consolei. Astăzi sunt disponibile peste 50 de jocuri îmbunătățite ce pot fi  descărcate, printre acestea numărându-se:

De unde poți achiziționa Microsoft Xbox One X

Biblioteca Xbox este compusă din peste 1300 de proiecte, inclusiv 220 de jocuri exclusive care arată cel mai bine pe Xbox One X. Însă, sunt pregătite mai multe proiecte pentru lansare. Jucătorii se vor bucura pe deplin de jocurile trecute, prezente și viitoare, după cum a declarat Phil Spencer, șeful direcției de jocuri  Microsoft. Cu Xbox One X, Microsoft a primit cel mai mare număr de precomenzi din istoria mărcii Xbox.

Xbox One X

Xbox One X este proiectat pentru jocuri în format 4K și are puterea de a susține rezoluția nativă 4K, precum și tehnologiile High Dynamic Range  și Wide Color Gamut. Capacitățile de calcul ale Xbox One X depășesc cu mult tehnologia consolelor existente. Acum este chiar mai distractiv să joci jocurile deja lansate pentru Xbox One cu texturi îmbunătățite, rate de cadre mai fine și timpi de descărcare reduși, chiar și pe televizoarele de 1080p. Datorită tehnologiilor de producție avansate, Xbox One X a devenit nu numai cea mai puternică consola din lume, ci și cea mai compactă și, de asemenea, fiind cel mai complet dispozitiv Xbox din istorie.

Dacă folosești Xbox One X ți se oferă caracteristici exclusive:

  • Xbox Live, cel mai rapid și mai fiabil serviciu de rețea pentru jocuri multiplayer.
  • 4K UHD Blu-ray.
  • Xbox Game Pass pentru o perioadă de o lună, oferind acces nelimitat la mai mult de 100 de jocuri.

 Cea mai puternică consolă de jocuri din lume cu suport pentru 4 K 

Xbox One X este cea mai puternică consola de pe planetă, fiind într-un avans de 40% în fața competitorilor. Acesta este dotat cu opt ​​CPU și cu o viteză de ceas de 2,3 GHz, 12 GB de memorie GDDR5 de mare viteză, un procesor grafic cu o nouă generație de performanță record de 6 teraflopi. Toate acestea oferă suport pentru rezoluția nativă 4K, o rată stabilă a cadrelor, cele mai înalte detalii, o animație fluidă și îmbunătățiri vizuale suplimentare ale jocurilor. Capacitățile grafice ale noii console pot fi pe deplin apreciate în jocurile marcate cu sigla “Better on Xbox One X”. 

 Perfecționarea tehnologiei și a designului în fiecare detaliu

Tehnologia HDR saturează imaginea cu noi culori. Sistemul audio care utilizează Dolby Atmos și DTS X completează imaginea cu o calitate a sunetului premium. Cu o lățime de bandă de memorie de 326 GB/s, jocurile sunt încărcate foarte rapid și fără întârziere. Datorită talentului inginerilor, Xbox One X  nu numai că se numără printre cele mai puternice console din lume, ci este și cel mai compact dispozitiv din familia Xbox. 

 Accesorii compatibile cu Xbox One

Toate accesoriile Xbox One sunt compatibile cu Xbox One X oferind un gamepad confortabil. Există căști și cabluri care se potrivesc perfect și pentru Xbox One X.  Toate  acestea sunt compatibile și cu profilul jucătorului, care le poate transfera de pe Xbox One pe Xbox One X, pentru a atinge performanțe și pentru a le menține.  Mai mult decât atât, Xbox One X va îmbunătăți productivitatea și calitatea jocurilor și pe un televizor 1080p.

 Cel mai avansat serviciu de rețea

Xbox Live este cel mai avansat serviciu de rețea, cel mai sigur și mai convenabil pentru a te juca cu prietenii. Serverele dedicate oferă o performanță maximă în viteza de descărcare a fișierelor în format multiplayer și stabilă. Sistemul actualizat de avatare va crea un alter-ego unic pentru comunicarea în rețea. Titularii statutului de aur al Xbox Live Gold primesc în fiecare lună 2-4 jocuri gratuite, precum și reduceri și oferte suplimentare.

 Cu Xbox Play Anywhere 

Funcția Xbox Google Play îți permite să transferi unele  jocuri pentru Xbox One X, inclusiv pe un PC cu Windows 10. Când achiziționezi versiuni digitale ale jocurilor, cum ar fi Forza Motorsport 7, Halo Wars 2, Cuphead și Gears of War 4, de fapt vei obține o copie a jocurilor pentru PC. Acest lucru se datorează  progreselor și realizărilor, care fac sincronizazarea.

#Caracteristicile Xbox One X

În exterior, consola s-a schimbat ușor. A devenit mai grea decât toți predecesorii săi, greutatea sa fiind de 3,81 kg. Pentru comparație, versiunea originală Xbox One a cântărit 3,54 kg, iar Xbox One S,  2,9 kg.  Au fost schimbate ușor și dimensiunile. Astfel, a fost redusă lățimea cu 0,5 cm, dar a fost adăugat la lungime un 1 cm. În ceea ce privește aspectul, noutatea pare destul de atractivă. Liniile stricte și clare și designul mat negru, atrag ochiul oricărui privitor.

După studierea caracteristicilor   Xbox One X, sentimentul revoluționar a început rapid să se evapore. Baza consolei este de fapt un procesor hibrid modificat Scorpio Engine. Acesta este bazat pe arhitectura AMD Jaguar cu tehnologie de proces de 16 nanometri. Procesul actual de producție nu a devenit evolutiv pentru Xbox , deoarece  același lucru a fost folosit și în One S, însă frecvența crescută crește productivitatea cu 31%. Mai jos aveti diferentele intre PS4 PRO si Xbox One X.

Cipul grafic a fost, de asemenea, actualizat. În Xbox One X a fost instalat un cip reciclat de la Polaris la AMD Radeon, ceea ce a permis creșterea performanței la 6 teraflopi. De fapt, acesta este de 4 ori mai puternic decât standardul One și Xbox One S și cu 1.8 teraflop mai puternic decât PlayStation 4 Pro. Toate acestea, datorită celor 40 de nuclee grafice overclock-ate la o frecvență de 1172 MHz. Pentru a înțelege cât de mare a fost diferența – în grafica Xbox One S au fost furnizate 16 nuclee, a căror frecvență au atins doar 914 MHz.

Zona principală a cristalului este ocupată de miezuri grafice. De fapt, în fiecare bloc sunt 11 miezuri grafice.  Potrivit dezvoltatorilor, unul dintre ele este inactiv pentru a evita problemele. Cele două blocuri din partea dreaptă, sunt procesoare Jaguar Evolved de la AMD.  De asemenea, Consola a schimbat sistemul de memorie și s-a mutat la standardul GDDR5. Acest lucru a permis abandonarea tampoanelor eSRAM inutile, care au fost proiectate pentru a compensa lipsa de lățime de bandă. Puterea totală a memoriei a fost actualizată, acum  existând 12 gigaocteți de memorie cu  384 biți. Toate acestea permit procesarea datelor cu o viteză de 326 Gb/s.

Xbox One X – Cea mai puternică consolă

Toate astea sună extrem de promițătoare, dar ce obținem ca rezultat? De fapt, modificările majore se pot lăuda cu memoria și cu noul chip grafic. Sony a folosit memoria GDDR5 în ediția clasică a PlayStation 4 (în 2013), iar numărul crescut de nuclee grafice, nu poate fi numit un progres. Există sentimentul că Microsoft nu a lansat un produs nou, ci a modificat vechiul dispozitiv. Însă ne putem bucura de faptul că, a fost obținută cea mai puternică consolă, Xbox One X oferind 60 de cadre pe secundă la o rezoluție de 4K.

:

Comentarii

Leave a reply

Review IT