HP revigoreaza piata ultraportabilelor ieftine

* prin modelul Stream 13, HP vine pe piata cu o serie de caracteristici tehnice imbatabile pentru un gadget de dimensiuni reduse * buna conectivitate, posibilitatile de stocare si gratuitatea unor servicii timp de un an nu fac decat sa completeze oferta

Despre HP Stream 13 se poate spune ca este un laptop ultraportabil atractiv din punct de vedere al pretului, capabil sa rivalizeze cu dispozitivele Chromebook ieftine, precum si cu alte oferte speciale anuntate de site-urile de profil. Este un dispozitiv complet pentru Windows 8.1, destinat utilizatorilor care nu prea accepta sa lucreze doar pe un singur tip de browser. Totodata, este un laptop atractiv si suficient de dotat pentru a tine pasul cu propria linie de notebook-uri de la HP, ceva mai scumpe. Putem spune ca HP Stream 13 este un PC pliabil pe orice cerinte, daca tinem cont ca are un pret de vanzare de sub sub 230 de dolari, ceea ce face din acest model una dintre optiunile cele mai vanate de consumatorii cu buget redus.

Stralucire si culoare

HP Stream 13 este mai subtire si mai usor decat Dell Inspiron 15 Non-Touch, spre exemplu. Acesta masoara  aproximativ 0,77×13.25×9 inch si cantareste sub 1,5 kg, fiind exrem de usor de purtat si de manevrat. Astfel, se incadreaza perfect in peisaj atunci cand calatoresti cu avionul sau il tii pe genunchi la Starbucks, citind cele mai recente rapoarte ale companiei. Sistemul este livrat in culori stralucitoare, cele mai uzuale fiind pe albastru (Horizon Blue) si pe violet-purpuriu (Orhideea Magenta). Varianta pe albastru are o lumina-cyan in spatele tastaturii si arata destul de atragator, parand ca ofera un plastic de calitate mai buna decat unele dintre laptop-urile ieftine sau Chromebook-uri existente pe piata. Tastatura contrasteaza in mod stralucit cu nuanta sasiului, aceasta fiind full size si usor de manevrat. La fel se poate spune si despre touchpad, care preia comenzile din prima, fara prea multa navigare in gol. Tastatura nu este luminata, insa acest neajuns este de acceptat la aceasta categorie de pret.

HP-Stream-13

Ecranul de 13.3 inch ofera o rezolutie de 1366×768, fiind destul de luminos pentru a fi utilizat intr-o camera slab luminata. Desigur, unele elemente de text sau de tabelare pot parea mai mari decat pe ecranele de 11 inch cu aceeasi rezolutie, insa nu trebuie sa va lasati pacaliti, atinci cand faceti comparatie cu gadgeturi la aceeasi dimensiune care, trebuie s-o spunem, sunt si substantial mai scumpe. Daca ar fi sa evidentiem vreun defect minor la ecranul Stream 13 de la HP, ar fi ca are unghiuri de vizualizare oarecum inguste. Astfel, in cazul in care vreti sa va uitati la ecran din lateral sau din plan vertical, imaginile vor arata usor spalacite sau de culoare inchisa. Din acest punct de vdere, ecranele Plane Switching (IPS) de la Chromebook HP 11, spre exemplu, au unghiuri de vizionare mai bune. Oricum, ecranul LCD de la Stream 13 este unul bun, pentru un laptop din gama low cost. De asemenea, difuzoarele sunt capabile sa redea destul de tare sunetul, daca va aflati intr-o camera mica.

Servicii gratuite timp de un an

La partea de stocare nu sta rau, cu cei 32 GB oferiti pe un  solid-state drive CMEM (SSD) si 2GB de memorie de sistem. Dupa configurarea initiala insa, doar 17GB mai raman liberi pe unitate. In orice caz insa, cei 32GB dubleaza numarul total de 16GB intalniti la majoritatea dintre unitatile Chromebook curente. Puteti completa insa capacitatea de stocare, fie cu o unitate USB sau prin utilizarea slot microSD atasat la sistem. HP ofera la achizitionare si un abonament de un an pentru 1TB de stocare cloud online pe Microsoft OneDrive si utilizarea Office 365 pe sistem. Trebuie mentionat insa ca, daca doriti sa pastrati aceste servicii, va trebui sa scoateti din buzunar aproximativ 70 de dolari anual. Oricum, in primul an, puteti avea copii pe deplin functionale de acces la Excel, Outlook, PowerPoint sau Word. Licenta include, de asemenea o instalare de Office pe telefon. Conectivitatea wireless este standardul 802.11 b/g/n Wi-Fi si Bluetooth 4.0. Daca mai punem la socoteala faptul ca sistemul e propulsat de un processor pe 2.16 GHz de la Intel Celeron, cu placa video Intel HD integrata, atunci putem spune ca HP Stream 13 este un dispozitiv mai mult decat rezonabil, punand in balanta caracteristicle tehnice, pe de-o parte, si pretul, pe de alta.

In cazul in care intampinati probleme cu laptopul d-voastra nu ezitati sa apelati la ajutorul unui service de calculatoare, mai multe detalii aici http://ww.service-de-calculatoare.ro.

Comentarii

Leave a reply

Review IT