Lenovo G50-80 – laptop de ultima generatie cu procesor i7

Imi plac foarte mult laptopurile Lenovo de pe vremea cand aveam acasa un batran Thinkpad. Neintelese poate de unii utilizatori, dar cu un design aparte, solid, in general negre, pastrand de fiecare data linii drepte si aspect profi.

Discutam astazi despre laptopul Lenovo G50-80, care este echipat cu un procesor puternic Intel Core I7 -5500U 2.40GHz, pe arhitectura Broadwell, cea mai noua din domeniu.

Daca vreti un laptop si pentru jocuri, atunci spun de la inceput ca acest model are placa video dedicata de 2 Gb ddr3, un Radeon R5 M330, care se misca excelent in multe jocuri performante.

verifica-pret

HDD-ul este de 1 TB si asigura o capacitate de stocare extrem de mare, daca ne raportam la majoritatea laptopurilor de pe piata, care au hdd de 500 gb. Sigur ca exista posibilitata sa puneti si un SSD extern in cazul in care veti reusi vreodata sa depasiti 1TB de date.

Lenovo G50-80

Memoria RAM este de 8 gb, impartiti in cate doua module de cate patru GB. Ambele sloturi sunt ocupate asa incat pe viitor daca o sa considerati sa vreti sa upgradati la maxim 16 Gb (cat suporta maxim) va fi nevoie sa inlocuiti memoriile existente.

Displayul LCD LED este Glare, are diagonala de 15.6 inch ca majoritatea laptopurilor mai mari existente pe piata, iar rezolutia este de 1920 x 1080 Full HD. Fiind un ecran lucios, este potrivit pentru lucru in incaperi, mai degraba decat afara in lumina naturala, dar avantajul este ca pe acest tip de ecran culorile sunt mai bune, vii si tonurile de negru intr-o luminozitate mai atractiva.

Lenovo G50-80 este prevazut cu trei porturi USB, din care unul este chiar 3.0. Mai exista o intrare de HDMI si o iesire audio. Are mufa VGA si il puteti interconecta cu un monitor sau un televizor mai mare. La internet va puteti conecta prin cablu-retea (are RJ-45 standard) sau direct prin wireless 802.11 ac. Are de asemenea camera web pozitionata in partea de sus a ecranului, cititor de card si un sistem audio foarte performant.

Bateria cu 4 celule asigura o autonomie de pana la patru ore, ceea ce inseamna foarte mult pentru un laptop de aceasta talie.

Ca si caracteristici fizice mai adaugam faptul ca are doar 2.5 kg si masoara 384 x 25 x 265 mm. Ca mai toate laptopurile cu ecran de 15.6 inch are tastatura numerica in partea dreapta, lucru care va permite sa tastati rapid cifrele (daca lucrati frecvent cu numere acest lucru poate fi extrem de util).

Ca si sistem de operare, in oferta eMag il veti gasi cu Free Dos, insa puteti pune fara probleme Windows (8 de exemplu) si veti gasi drivere usor direct pe site-ul producatorului Lenovo.

Comentarii

Leave a reply

*

code

Review IT