Lenovo IdeaCentre H30-05 – calculator performant cu pret accesibil

Traim in lumea tehnoogiei si lumea se distanteaza din ce in ce mai mult de tot ce este mare, renunta la pc pentru laptop, renunta la laptop pentru tableta si tot asa, insa sunt foarte multi care nu vor aceste lucruri, pur si simplu se gandesc la un pc cu o caonfiguratie buna si cu un monitor cat mai mare.

Lenovo IdeaCentre H30-05 este un PC foarte accesibil si vine in doua configuratii, unul sub 1000 de lei si altul peste 1000 lei, un calculator facut de unul din cei mai buni producatori de sisteme desktop din lume, un PC cu o configuratie buna pentru gama office si nu numai. Eu folosesc foarte mult programul photoshop, asa ca am ales varianta mai scumpa, cea care vine cu placa video dedicata.

   Vezi AICI pretul pentru Lenovo IdeaCentre H30-05  

Ca tot am zis ca folosesc programe de editat foto, trebuie sa evidentiez faptul ca varianta mai scumpa vine cu placa video AMD Radeon R5 235 ce are o capacitate de 2 GB, in schimb, cei care nu folosesc placa video pot opta pentru modelul Lenovo IdeaCentre H30-05 fara placa video dedicata, acesta este mult mai ieftin venind in aceeasi caracasa si in aceleasi conditii.

Lenovo IdeaCentre H30-05

Sistem Desktop PC Lenovo IdeaCentre H30-05 cu procesor AMD Dual-Core E1-6010 1.35GHz, 2GB, 500GB, DVD-RW, AMD Radeon™ R2, Free DOS, Black, Mouse + Tastatura – acesta este varianta mai ieftina care vine cu un procesor dual core si cu o memorie RAM de 2 GB, HDD-ul este de 500 GB si avem o ca unitate optica DVD-RW, procesorul vine cu socket BGA 769 ce are o frecventa de 1350 MHz si un cache de 1 Mb, memoria este DD3 si HDD-ul vine cu o viteza de rotatie de 7200 RPM (verifica pretul calculatorului ieftin).

Sistem Desktop PC Lenovo IdeaCentre H30-05 cu procesor AMD Quad-Core A8-6410 2.00GHz, 4GB, 500GB, DVD-RW, AMD Radeon™ R5 235 2GB, Free DOS, Black, Mouse + Tastatura, avem aceeasi caracasa si acelasi design ca cel ieftin, de asemenea mai avem in comun si HDD-ul cu unitatea optica, in schimb, datele procesorului se schimba radical pentru ca vine cu modelul AMD Quad-Core A8-6410 pe socket-ul BGA 769 ce are o frecventa de 2000 MHz, cache-ul marindu-se de la 1 MB la 2 MB, iar memoria RAM se dubleaza, astfel de la 2 GB avem 4 GB. (verifica pretul calculatorului mai scump)

In functie de necesitati putem alege configuratia dorita, daca vrem doar un calculator office, pentru navigare pe internet etc. atunci alegem varianta ieftina, iar daca dorim si prelucrari foto sau filme la rezolutii blu-ray atunci alegem modelul mai scump pentru ca vine cu o memorie mai buna si cu o placa video dedicata.

Design-ul este unul clasic cu un cititor de carduri pe partea fronatala si cu o mufa USB, de asemenea, tot in partea frontala regasim si mufele audio unde putem conecta castile sau sistemul audio.

Acestea fiind zise nu am decat sa va spun ca Lenovo este o alegere in materie de desktopuri. Pentru laptopuri recomandam Asus.

Comentarii

Leave a reply

Review IT