Lenovo IdeaCentre H5050 – Sistem Desktop PC cu performante ridicate

Astazi m-am hotarat sa-mi schimb batranul calculator, o configuratie destul de veche care nu mai facea fata deloc cerintelor mele. Am tot cautat pe diverse site-uri, am verificat o multime de oferte si am ajuns la o singura concluzie, aleg Lenovo pentru fiabilitate, performante dar si design.

Zis si facut, am ales modelul Lenovo IdeaCentre H5050, un calculator pe care deja l-am comndat si care astept sa-mi vina in ziua urmatoare, insa partea interesanta nu o reprezinta comanda mea, partea interesanta este configuratia foarte puternica cu care vine acest model de PC.

   Vezi AICI preţul pentru PC-ul Lenovo IdeaCentre H5050   

Lenovo IdeaCentre H5050 este exact acel calculator foarte bun pentru office, dar la fel de bun si pentru gaming, grafica si video, putem fara nici un fel de problema sa vedem filme la o calitae 4k fara sa avem frame-uri, sau ne putem juca ultimile jocuri, insa de adaugat faptul ca odata achiztionat trebuie sa-i facem un mic upgrade la placa video, acest upgrade va depinde de fiecare utilizator in parte si de cerintele fiecaruia, eu am ales o placa video de 2 GB si pot spune ca este mai mult decat ce imi trebuie mie.

Sistem-Desktop-PC-Lenovo-IdeaCentre-H50501

Trecand peste cele spuse, trebuie sa va spun mai exact de ce am ales eu acest model si care sunt performantele lui.

– Procesorul: dupa cum stiti aceasta este una din cele mai importante componente ale unui calculator, acesta vine cu Intel® CoreTM i7-4790 construit pe arhitectura Haswell ce are o frecventa de 3600 dar care poate ajunge datorita tehnologiei Turbo pana la frecventa de 4000 MHz, acest lucru se va intampla atunci cand calculatorul este solocitat, astfel putem spune ca este un procesor ce vine cu un consum redus atunci cand el nu are nevoie de mai multe resurse. Avem un socket 1150 si un cache extrem de mare, vorbim aici de 8 MB, de asemenea mai putem evidentia cele 4 nuclee care fac fata absolut oricarei aplicatii.

Citește și:  5 beneficii ale geamurilor termopan

– Memoria RAM: cu totii stim ca ajuta la viteza, asa ca, capacitatea de 8192 MB este mai mult decat suficienta, iar impreuna cu procesorul putem spune ca face o echipa excelenta. Tipul memoriei este DDR 3 si vine cu frecventa de 1600 MHz.

– Capacitatea de stocare este foarte importanta pentru mine, nu sunt un colectionar de muzica sau de filme, insa cand descarc un Blu Ray atunci stiu cu siguranta ca am spatiul de care am nevoie. Lenovo IdeaCentre H5050 vine cu o capacitate de stocare de 1 TB la o viteza de 7200 RPM.

– Nu este un laptop, insa avem WiFi, astfel putem conecta calculatorul Lenovo IdeaCentre H5050 la internet fara cablu de retea.

– Carcasa este TOWER si face parte din categoria Business PC/Workstation

Lenovo IdeaCentre H5050 este alegerea pe care eu am facut-o datorita pretului si performantelor. Raportul dintre cele doua pot spune ca vine cu un echilibru perfect.

Comentarii

Leave a reply

Review IT