Top 5 site-uri de magazine online din China – păreri şi impresii personale

Sunt prezentate deseori noi aparate electronice şi electrocasnice foarte interesante, care de multe ori ajung la noi în ţară la un preţ dublat sau nu ajung chiar deloc. Deseori se observă că în ţara de origine aceste device-uri sau produse electrocasnice au un preţ, de 200 euro, să zicem, iar la noi pe piaţă acelaşi produs ajunge să coste 350 – 400 euro. Lucrul acesta nu este normal, însă ne-am obişnuit şi în loc să ne răzvrătim, cumpărăm aşa.

Astazi com discuta despre 5 magazine online din China ce ofera sute de mii de produse cu preturi foarte mici, vom discuta despre colosul Aliexpress, despre binecunoscutul site de gadget-uri: GEARBEST, dar si despre alte magazine online din China mai putin cunoscute.

La aceste situaţii neplăcute se pot găsi rezolvări la nivel mondial, deoarece diverşi producători asiatici au încheiat contracte avantajoase cu importatori interesaţi să-şi vândă produsele într-un timp cât mai rapid şi care asigură transportul gratuit şi nu numai atât. Inconvenientul constă în faptul că durata de livrare se situează undeva la 30 de zile de la lansarea comenzii. Referitor la durata garanţiei, toţi comercianţii oferă garanţie internaţională, care chiar este luată în considerare, însă dacă un produs nu corespunde descrierii de pe site sau are diverse probleme referitor la calitatea lui, durata de retur şi primire înapoi se situează în intervalul de 2 – 3 luni.

Dacă analizăm bine situaţia, toate aceste probleme se rezumă la timp. Dacă pentru tine nu constituie o problemă durata lungă de aşteptare, atunci poţi comanda cu încredere de la aceşti vânzători online. Personal am făcut comandă de produse la trei din top cinci retaileri şi pe care vreau să-i prezint în continuare. Pot să spun că am fost destul de mulţumită de felul cum a funcţionat sistemul. Trebuie menţionat faptul că toate aceste cinci magazine deţin emblema Trusted.ro sau programul Naţional pentru Certificarea Magazinelor Online. Acest lucru înseamnă că magazinul este unul de foarte mare încredere.

Voi prezenta cele mai cunoscute cinci site-uri care livrează produse şi la noi în ţară.

1. Gearbest.com

gearbest

Gearbest.com este un site ce livrează produse din toate gamele de categorii, cu precădere gadgeturi la cele mai accesibile preţuri. Acest retailer stă foarte bine la capitolul comunicare, răspunzând cu promptitudine la orice întrebare, în cel mult 24 de ore. Transportul acestor produse este oferit în mod gratuit, iar durata de aşteptare este de 30 de zile, cu condiţia să alegi opţiunea Flat Rate Shipping. Dacă doreşti ca produsele să ajungă mai rapid, bifezi opţiunea Expedited Shipping, iar pachetele vor fi trimise prin DHL şi va costa circa 40 de dolari. Deşi se plăteşte, această metodă oferă siguranţă, deoarece există riscul deteriorării produsului în timpul transportului şi în acest caz primeşti banii înapoi. În cazul în care produsele nu corespund dorinţelor tale, ai la dispoziţie 45 de zile pentru a le returna, indiferent de metoda de plată pe care ai folosit-o la plasarea comenzii. Acest site oferă o garanţie de 12 luni şi dacă doreşti să trimiţi produsul la reparat, trebuie să plăteşti costul transportului la dus, iar la întoarcere este asigurat de ei.

CLICK AICI! Sute de mii de oferte disponibile pe GEARBEST.COM   

2. Aliexpress.com

aliexpress

Aliexpress.Com a fost lansat în anul 2010 şi face parte din Grupul Alibaba, care este practic nucleul site-urilor chinezeşti de magazine online şi este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online, având o gamă de produse, de la electronice, electrocasnice, îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii până la jucării şi articole pentru copii. Transportul către România este gratuit şi durează între 15 şi 60 de zile, însă de multe ori nu durează mai mult de patru săptămâni. Politica de retur spune că produsul se poate returna doar dacă nu corespunde cu descrierea de pe site, iar cumpărătorul plăteşte taxa de transport maritim la întoarcere, sau dacă produsul nu se mai returnează, taxa este plătită de retailer. Metodele de plată a produselor sunt multiple, putând alege opţiunea credit card, western union sau transfer bancar. Dacă produsele sunt trimise direct din China, nu se plăteşte raxă vamală, chiar dacă ţara noastră impune taxe vamale în comerţul cu China. Firma aplică pe pachet nota “Gift” care înseamnă cadou, pentru a nu întâmpina nicio problemă la poştă unde se face vămuirea.

CLICK AICI! Sute de mii de oferte disponibile pe aliexpress.com   

3. Lightinthebox.com

lightinthebox

Acesta este un site axat pe vânzarea de gadgeturi şi în mare parte pe zona de accesorii şi bijuterii. Lightinthebox.com oferă transport gratuit cu o perioadă de aşteptare cuprinsă între 25 şi 40 de zile. Majoritatea sitr-urilor de acest gen, dispun de depozite în toată Europa iar produsele apar ca şi cum s-ar livra în această zonă. În aceste condiţii taxele vamale şi TVA-ul din România sunt excluse, această condiţie fiind aplicată doar la transportul gratuit. Pentru un transport urgent ce este cuprins între 3 şi 7 zile, care se face contra cost, şansele sunt ca aceste produse să vină direct din ţara de origine şi în aceste condiţii se aplică TVA-ul. Plata se poate face prin Pay-Pal, Transfer bancar, Visa, Master Card, American Express.  Serviciul Suport Clienţi este activ 24 de ore, pentru ca problemele întâmpinate să fie soluţionate foarte rapid. Garanţia produselor şi restituirea banilor, în cazul în care produsele nu corespund descrierii sau prezintă defecţiuni, se fac în termen de 180 de zile. Site-ul oferă posibilitatea asigurării produselor contra costul sumei de 1,99 dolari.

4. Geekbuying.com 

geekbuying

Geekbuying.com este unul dintre cele mai mari site-uri cu cea mai largă gamă de produse electronice şi gadgeturi, la preţurile cele mai competitive, pentru fiecare categorie de produs. Aceştia tratează cu foarte mare seriozitate fiecare client în parte, iar transportul se face gratuit. Perioada de livrare a produselor pentru transportul gratuit este de 25 – 30 de zile. Dacă doreşti ca produsele să ajungă în regim de urgenţă, transportul poate dura între 1 şi 7 zile lucrătoare. Geekbuying.com se mândreşte cu sigiliul Elite, care este acordat celor mai experimentaţi comercianţi în vânzările online, şi reprezintă modul de selecţie a celor mai bune magazine de cumpărături online. Înainte de a plasa comanda pe acest site, recomandabil este să se folosească cupoanele de reducere. Acest magazin online organizează periodic promoţii la cele mai noi device-uri, putând cumpăra diverse produse la preţuri foarte mici. Şi acest magazin ca şi cel de dinainte, deţine depozite în Europa, pentru a scuti taxa vamală şi TVA-ul.

 5. Banggood.com

banggoud

Acest site Bangood.com a fost lansat în anul 2004, având sediul central la Guangzhou şi este specializat în primul rând în vânzarea de gadgeturi, dat şi în produse electronice, casă şi grădină, automobile şi motociclete şi multe alte categorii de produse. Principalul avantaj al acestui site, este că timpul de aşteptare pentru livrarea produselor este cuprins între 7 şi 25 de zile. Metodele de plată sunt două, şi anume, pentru ţara noastră se face prin card de credit sau pay-pal. Codul de urmărire “tracking code” pentru produsele de până în 25 de dolari costă 1,7 dolari iar pentru produsele ce depăşesc această sumă, acest cod este oferit gratuit. Opiniile la adresa acestui site sunt pozitive, garantând siguranţa şi seriozitatea.

De ce cumpărături online?

Cumpărăturile online oferă avantajul descrierii produselor pe site, se ştie cu precizie ce cumperi şi cine sunt producătorii, nu trebuie să mai alergi din magazin în magazin pentru a găsi produsul dorit, nu trebuie să mai stai pe la cozi, poţi beneficia de oferte şi diferite promoţii, ai reducere atunci când aceste reduceri sunt oferite şi poţi să îl alegi dintre miile de produse. Făcând acest top al magazinelor online, am aflat că produsele comandate şi plătite, vor ajunge cu siguranţă la destinatar şi în cea mai mare siguranţă. Unele site-uri au o secţiune dedicată îndrumărilor, putând beneficia de sfaturile specialiştilor, care sunt de un real folos atunci când eşti într-o dilemă.

1 Comment
  1. Reply
    Viorel 4 septembrie 2016 at 11:44

    Samptamana aceasta am reusit sa fac si eu prima comanda pe gearbest, inca astept produsele.

    Oricum nu-mi fac griji ca am foarte multi prieteni care comanda constant de pe acest site si nu au avut probleme. Recomand gadget-urile pentru ca sunt mult mai ieftine ca la noi.

Leave a reply

Review IT