Samsung Galaxy A50 – Preturi – Specificatii – Pareri

Dupa cum ne-am obisnuit deja din partea celor mai cunoscuti producatori de telefoane mobile, odata cu lansarea modelelor premium din gama high-end, acestia urmeaza sa prezinte, in cazul producatorului sud-coreean Samsung, modelele low-end si mid-range din seria “J” si “A”, unde seria “J” este denumita de acum seria “M”. Asadar, in review-ul de astazi vom discuta despre noul telefon Samsung Galaxy A50, lansat la pachet cu modelul Galaxy A30 in cadrul targului Mobile World Congress 2019 de la Barcelona, ce impreuna cu proaspat lansatul Samsung Galaxy A40 completeaza gama actuala de telefoane din seria “A”. Noua seria Galaxy A a fost creata pentru tinerii de astazi ce sunt impatimiti ai live-urilor de pe retelele de socializare sice vor sa capteze clipuri video la o calitate buna sau sa surprinda imagini perfecte, oriunde si oricand, cu o autonomie suficienta pentru o zi intreaga de utilizare.

Modelul Galaxy A50 de la Samsung se apropie destul de mult de un terminal premium, deoarece la o prima vedere asupra specificatiilor tehnice modelul recent mentionat se bucura de cateva caracteristici importante, disponibile doar pe seria high-end “S” celor de la Samsung. Acesta are un ecran mare tip AMOLED, cu un notch in forma de picatura de apa (waterdrop), o camera tripla pe spate, senzor de amprenta integrat in ecran, o baterie mare ce suporta incarcare rapida, precum si o conectivitate buna (wireless rapid, mufa audio, conector Type-C si altele). Samsung Galaxy A50 este disponibil deja, inca de la jumatatea lunii martie, in oferta cunoscutelor magazine online de tehnologie din Romania si poate fi achizitionat la un pret foarte ok raportat la caracteristicile sale principale, un lucru placut surprins pentru zona medie de device-uri din partea producatorului sud-coreean.

Imediat ce despachetati produsul, Galaxy A50 se face remarcat cu siguranta prin faptul ca nu are prea multe elemente ce sa atraga atentia sau prin modul in care lumina aduce diferite nuante de culoare pe spatele dispozitivului, gratie aspectului sau modern denumit de producatorul sud-coreean, Samsung, ca fiind un design tip 3D Glasstic. Acesta poate fi achizitionat in mai multe nuante de culoare decat cele obisnuite, astfel ca putem alegere varianta eleganta de alb (White Sidef) sau negru (Black) ori culori mai vibrante precum portocaliu coral (Orange Coral) sau albastru stralucitor (Blue). Modelul mai sus mentionat are senzorul de amprenta integrat in ecran, la fel ca terminalele premium S10, camera tripla de pe spate detine o margine usor accentuata pentru a proteja sticla de pe senzori, iar notch-ul ecranului este in forma de picatura de apa. A50 cantareste aproximativ 166 de grame si are o grosime de doar 7,7 milimetri.

Ecranul denumit Infinity-U are o diagonala de 6,4 inci (6,2 inci daca luam in calcul colturile rotunjite), se bazeaza pe tehnologia cunoscuta Super AMOLED si suporta rezolutia FullHD+ de 2340x1080p, astfel ca imaginile sunt clare si culorile vibrante, unde negrul este cu adevarat negru datorita pixelilor auto-iluminati. In plus, modelul Galaxy A50 de la Samsung este compatibil cu tehnologia always-on display (optionala) pentru notificari, in timp ce ecranul sau este protejat impotriva zgarieturilor prin cunoscuta sticla de protectie Corning Gorilla 5. Notch-ul ecranului ascunde camera frontala cu senzor de 25 MP (f/2.0), compatibila cu intervalul dinamic ridicat (HDR – High Dynamic Range), cu ajutorul caruia selfie-urile sunt destul de clare si pline de detalii, mai putin cele in lumina slaba, iar inregistrarea video este limitata la rezolutia FullHD de 1080p, cu pana la 30 de cadre pe secunda.

Acum, camera tripla de pe spate este alcatuita dintr-un senzor principal de 25MP (f/1.7, cu autofocus), ce ofera imagini la fel de bine detaliate ca cel de selfie, un senzor de adancime de 5MP (f/2.2), care ajuta la obtinerea efectului de bokeh, respectiv dintr-un senzor ultra-larg de 8MP (f/2.2), ce capteaza mai multe lucruri cu un unghi de vizibilitate de 123 de grade, la o calitate acceptabila. Aceasta se situeaza pe spate in partea stanga a terminalului si este dispusa pe verticala cu blitz-ul LED imediat sub cei trei senzori integrati, in timp ce camera principala este compatibila de asemenea cu tehnologia HDR si inregistreaza video tot la rezolutia 1080p (FullHD), cu 30 de cadre pe secunda. In plus, modelul A50 dispune de mai multe moduri de imagine (lumina de zi, lumina scazuta, background blurat, panorama si altele) precum si de cateva functionalitati utile, ca Flaw Detection – detecteaza ochii inchisi, AR Emoji/Sticker sau Scene Optimizer – recunoaste si imbunatateste fotografiile prin AI.

Samsung Galaxy A50 se bazeaza la interior pe platforma hardare Exynos 9610 cu un procesor octa-core pe 10 nm si procesorul grafic Mali-G72 MP3, care impreuna cu cei 4 GB RAM si 128 GB stocare poate satisface fara probleme toate nevoile utilizatorilor de astazi, de exemplu in PUBG reuseste sa ofere una dintre cele mai bune experienta de joc din aceasta categorie de telefoane. In plus, in cazul in care doriti sa extindeti capacitatea standard de stocare, modelul mai sus mentionat suporta carduri microSD de pana la 512GB in slotul dedicat de card, fara a fi necesar sa renuntati la al doilea slot de SIM. Acesta vine prestabilit cu noul sistem de operare Android 9.0 Pie, impreuna cu interfata persoanalizata One UI si asistentul digital Bixby de la Samsung, ce aduce pe un model de zona medie aproape aceeasi experienta de utilizare ca pe terminalele premium S10.

Modelul Galaxy A50 se bucura in gama sa de pret de o conectivitate completa pentru ziua de astazi, de la 4G LTE, tehnologia Wi-Fi 802.11ac si cea Bluetooth 5.0 pana la NFC, receptorul GPS si conectorul reversibil USB 2.0 Type-C, inclusiv mufa audio jack de 3,5 milimetri. Acesta integreaza, de asemenea, senzorul de proximitate sau de lumina, accelerometru, busola, giroscop si, dupa cum am precizat si mai sus, senzorul de amprenta integrat sub ecran sau recunoasterea faciala. In ceea ce priveste autonomia telefonului, A50 are o baterie nedetasabila tip Li-Po, de 4000 mAh, ce asigura pana la 12 ore de navigare pe internet si peste 15 ore si jumatate de redare video. Asadar, acesta rezista fara probleme intr-o utilizare moderata pentru toata durata unei zile, in timp ce incarcarea rapida a bateriei cu 15W aduce rapid procentul de incarcare pana la jumatate din capacitatea totala.

Comentarii

Leave a reply

Review IT