Samsung Galaxy S10e, S10 si S10 Plus – Preturi – Specificatii – Pareri

Acum aproximativ doua luni de zile, producatorul cunoscut Samsung lansa noile sale telefoane premium Galaxy S10 Essential, Galaxy S10 si S10 Plus, in cadrul unui eveniment special organizat la Londra, cu doar cateva zile pana la marele targ de tehnologie mobile MWC Barcelona. Tot in cadrul evenimentului de prezentare a seriei S din gama 2019, cei de la Samsung au prezentat si primul sau telefon pregatit pentru retele 5G, Galaxy S10 5G, respectiv primul sau telefon cu ecran pliabil, Galaxy Fold, insa astazi discutam doar despre primele trei modele S10. Ca o scurta descriere a producatorului Samsung, acesta reprezinta unul dintre cele mai mari conglomerate din Coreea de Sud, in timp ce pe piata locala a inceput sa distribuie produsele sale prin trei parteneri oficiali si a inaugurat primul sau magazin in Romania in luna mai a anului 2012.

La fel cum s-a intamplat si in cazul modelelor P30 si P30 Pro de la Huawei sau, de cativa ani de zile, a celor mai importante telefoane asteptate de intreaga lume, zvonurile si scurgerile de informatii au inceput sa apara cu cateva zile/saptamani inainte de lansarea oficiala a seriei S de la Samsung. Asadar, s-a tot mentionat, si ulterior s-a dovedit a fi adevarate, faptul ca urmeaza sa fie prezentate trei modele principale, dintre care unul va avea pana la 12 GB RAM iar spatele unui Galaxy S10 Plus va fi realizat din ceramica. In Romania, modelele Galaxy S10e, S10 si S10 Plus de la Samsung au fost disponibile la precomanda inca de a doua zi, 21 februarie, de la prezentarea oficiala si au urmat sa fie livrate incepand cu data de 8 martie, la preturi foarte ok raportate cu cele anuntate de producator in ziua de lansare.

In primul rand, noile terminale Samsung sunt disponibile in mai multe culori prismatice, obtinute cu ajutorul peliculei nano-laminate, ce capteaza lumina si expune nuantele vii de culoare, de la Prism White, Black si Prism Green pana la Canary Yellow in cazul modelului S10e, respectiv Ceramic White sau Black in cazul S10 Plus. Carcasa din spate beneficiaza de un finisaj lucios a sticlei protectoare Gorilla 5, in culori vibrante sau multicolor, si de o rama metalica eleganta din aluminiu, ce ofera un aspect premium si o senzatie placuta la atingere, in timp ce modelul S10 Plus poate avea si un finisaj ceramic modern si rezistent. Acum, toate cele trei modele Samsung dispun de certificate IP68, astfel ca dispozitivele sunt protejate total impotriva prafului precum si impotriva scufundarilor in lichide de pana la 1,5 metri, timp de 30 de minute.

Diagonala ecranului incepe de la 5,8 inci la modelul Galaxy S10e, ajunge la 6,1 inci pentru Galaxy S10 si se termina la 6,4 inci la modelul Galaxy S10 Plus, ambele device-uri S10 si S10 Plus beneficiind de margini curbate si protectie Corning Gorilla Glass 6, iar modelul S10e se rezuma la margini drepte si protectie la fel ca pe sticla din spate, Gorilla Glass 5. Noua serie S de la Samsung vine, in premiera, cu afisajul inteligent tip Infinity-O, ce ofera o vedere completa, fara margini, si camera incorporata discret in ecran, asta multumita celor de la Samsung ce au reusit o decupare perfecta cu laserul. In plus, ecranul Dynamic AMOLED de pe Galaxy S10 si S10+ suporta o rezolutie Quad HD+ de 1440×3040 pixeli, iar cel de pe Galaxy S10e se limiteaza la rezolutia Full HD+ de 1080×2280 pixeli, toate modelele fiind compatibile cu tehnologia HDR10+ si functia Always-on display.

Dupa cum am precizat si putin mai sus, camera frontala se situazea in partea dreapta de sus a ecranului terminalului, prin decuparea perfecta cu laserul, in timp ce camerele principale sunt amplasate acum pe orizontala, ci nu pe verticala precum generatia anterioara. Noile terminale Samsung integreaza, pe spate, camera principala de 12 MP (cu diaframa variabila f/1.5-2.4, sistemul de autofocalizare dual pixel si stabilizare optica) si cea ultra-wide de 16 MP f/2.2 (cu unghi de cuprindere de 123 de grade), iar in partea frontala toate detin camera frontala de 10 MP f/1.9 (cu acelasi sistem dual pixel). In ceea ce priveste inregistrarea video, intreaga serie S10 de la Samsung sunt compatibile cu intervalul dinamic ridicat (HDR – High Dynamic Range) si, totodata, suporta inregistrare video 4K (2160p) la 30 (camera frontala) sau 60 (camera principala) cadre pe secunda, inclusiv in Super Slow Motion la 960 de cadre/secunda.

Telefoanele premium Galaxy S10 si S10 Plus mai beneficiaza, in spate, de o camera telephoto de 12 MP f/2.4, cu detectie de faza pentru autofocalizare, stabilizare optica a imaginii si un zoom optic 2x, in timp ce modelul de top, Galaxy S10 Plus, sta mai bine si pe partea frontala decat celelalte doua device-uri noi, S10e si S10, deoarece mai primeste si un senzor de adancime de 8 MP f/2.2. Daca senzorul de amprenta al modelului S10e este amplasat pe laterala dispozitivului, ei bine pe cele doua modele premium, S10 si S10 Plus, avem parte de senzorul de amprenta ultrasonic ce este incorporat sub ecran si se bazeaza, asadar, pe ultrasunete pentru a citi amprentele. Ca diferente mai putin importante, precizam faptul ca Galaxy S10 si S10 Plus este compatibil cu Samsung DeX, suportul special ce transforma telefonul intr-un adevarat calculator, respectiv ambele modele recent mentionate dispun de cunoscutii senzori de masurare a oxigenului din sange si bataile inimii.

Dupa cum ne-am obisnuit deja din partea producatorului Samsung, noile modele 2019 din seria S sunt disponibile intr-o varianta cu procesor de la Qualcomm si intr-una cu procesorul propriu Exynos, insa astazi ne concentram asupra celei dedicate pentru piata din Europa, mai exact cea cu propriu precesor Exynos. Asadar, Galaxy S10e, S10 si S10 Plus se bazeaza pe o platforma hardware cu procesorul Exynox 9820 (realizat in procesul de fabricatie pe 8nm), impreuna cu cipul grafic Mali G67 MP12, si este ajutata de 6 GB memorie RAM cu 128 GB memorie interna pe S10e, 8 GB RAM si 128 sau 512 GB stocare pe S10, respectiv 8 GB sau 12 GB RAM si 128/512GB sau 1TB stocare pe S10 Plus. Cu toate ca in testele efectuate sunt oarecare diferente de performanta intre cele doua variante, unde la fel ca in ultimii ani procesorul americanilor de la Qualcomm ofera un numar mai mare de puncte in testele de editare foto si video, in activitatile zilnice nu vor exista diferente majore ce se pot observa la utilizarea de zi cu zi.

La fel ca si in cazul modelelor prezentate anterior de la Huawei, P30 si P30 Pro, noua serie Galaxy S10 este prestabilita, de asemenea, cu cel mai recent sistem de operare Android 9.0 (Pie), impreuna cu noua interfata proprie denumita, in prezent, One UI si nelipsitul asistent personal Bixby. Noua interfata One UI de la Samsung imbunatateste interfata telefonului si functioneaza mai bine cu asistentul Bixby, prin a recunoaste obiecte, produse si alte lucruri spre care indreptam camera, detecta trasaturile unice ale fetei pentru emoji si multe altele. Telefoanele premium Samsung sunt complet echipate pe partea de conectivitate, de la 4G LTE-A (Cat20), Wi-Fi 802.11/ax si Bluetooth 5.0 pana la GPS, NFC si conectorul reversibil USB Type-C 3.1, ce suporta incarcare rapida pe cablu sau wireless cu 15W si incarcare reversibila cu 9W. In ceea ce priveste autonomia device-urilor de la Samsung, Galaxy S10e are o baterie nedetasabila tip Li-Ion de 3100 mAh, ce asigura pana la 11 ore de navigare pe net si 15 ore de redare video, S10 are o capacitate de 3400 mAh, cu pana la 10 ore web browsing si aproape 13 ore de video, iar Galaxy S10 Plus una de 4100 mAh, cu aproape 12 ore de web browsing si aproximativ 15 ore de redare video.

1 Comment
  1. Reply
    Ioana Daniela Musat 29 iulie 2019 at 22:15

    Foarte dezamagita de acest model,l am achizitionat de curand cu gandul ca il depaseste pe 8 plus,dar nu!Am un samsung s 8 plus achizitionat de acum 2 ani,care face pozele f frm,scoate in evidenta toate detaliile,pe cand s 10 plus,scoate culorile f sterse si nu scoate detaliile,desi am oprit infrumusetarea,tot blureaza imaginea.Face poze in purici,filmeaza la fel de prost!

Leave a reply

Review IT