SSD OCZ ARC 100 120GB SATA3, 475/395 MBs – viteza uluitoare si pret accesibil

In urma cu cateva luni mi-am achizitionat un calculator si as putea spune ca am facut o mica greseala pentru ca nu am ales unul cu SSD, asta pentru a-mi asigura un transfer rapid de fisiere si pentru jocurile mai pretentioase. Tot cautand pe internet diverse oferte, care mai de care mai tentante, am dat peste SSD-ul OCZ ARC 100 120GB care vine cu tehnologia SATA 3 si cu un transfer de date absolut impresionant.

SSD OCZ ARC 100 are o capacitate de 120 GB si as putea spune ca este un SSD normal, insa unul care vine cu SATA 3, astfel producatorul ne evidentiaza faptul ca transferul este de 475/395 MBs, iar daca este sa comparam cu un HDD clasic, acest transfer se face de 10 ori mai rapid.

Avem o multime de motive sa alegem un SSD, pe langa faptul ca vine cu un transfer absolut impresionant, avem si o greutate mult mai mica fata de un HDD, avem un consum foarte mic de curent, viteza instantanee de acces a fisierelor si temperaturi mult mai mici.

Producatorul OCZ este o companie a grupului Toshiba care comercializeaza produse de inalta calitate in domeniul SSD-urilor.

Alte caracteristici ale produsului:
IOPS maxim (aleatoriu, 4K) (citire): 75000
IOPS maxim (aleatoriu, 4K) (scriere): 80000
Timp mediu aproximativ fara erori (MTBF): 2000000 ore
Criptare 256-bit AES
S.M.A.R.T. (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology)
Informatii suplimentare: Operating Temperature 0°C ~ 70°C
Rezistenta la soc pana la 1000G

SSD OCZ ARC 100

120GB SATA3, 475/395 MBs

Nu prea avem ce sa spunem despre un SSD pentru ca stim cu totii ce face acesta. Eu unul m-am saturat de vechiurile HDD-uri care nu fac decat sa ingreuneze viteza calculatorului, sa nu mai spunem ca cele vechi fac o galagie de nedescris, nici nu vreau sa le mai aud. SSD-urile in schimb au un zgomot aproape inexistent, nu o sa le auzim ca o sa bazaie sau alte chestii.

SSD OCZ ARC 100 este o alegere perfecta din toate punctele de vedere, transfer de date foarte mare, extrem de fiabil si pret accesibil.

De stiut ca SSD-urile au o garantie de 36 luni, astfel putem sta fara griji mai ales ca producatorul ne spune ca avem 2000000 ore de functionare fara erori.

Comentarii

Leave a reply

Review IT