Utilizati frigiderul in mod corespunzator!

In timpul verilor caniculare, multora dintre noi ne place sa luam o sticla de apa rece de la frigider, sa mancam inghetata sau sa pregatim deserturi delicioase pe care sa le savuram reci. De aceea si din multe alte motive, avem nevoie de un frigider bun, care sa ne pastreze alimentele proaspete pentru vreme cat mai indelungata si care sa ucida bacteriile prin capacitatea sa de a mentine o temperatura scazuta in interior.

Cu toate acestea, daca produsele alimentare nu sunt pastrate sau sunt depozitate in frigider pentru prea mult timp sau in mod necorespunzator (de exemplu vase de mancare neacoperite), ele vor incepe sa se deterioreze. Vor deveni lipicioase, vor mucegai, se vor usca sau se vor decolora.

De fapt, trebuie sa recunoastem ca frigiderul nu este „atotputernic”. Pastrarea alimentelor la rece in frigider foar inhiba si incetineste inmultirea bacteriilor, dar nu le ucide complet. Anumite bacterii, cum ar fi Listeria monocytogenes ramane vie la temperaturi scazute. Prin urmare, va sfatuim sa folositi corect frigiderul pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor pe produsele alimentare.

Sfaturi privind modul de utilizare a frigiderului in mod corespunzator:
1. Produsele alimentare de diferite tipuri ar trebui sa fie ambalate separat sau depozitate in recipiente cu capace pentru a preveni contaminarea in frigider

2. In frigider temperatura ar trebui sa fie subde 5 grade Celsius iar in congelator sub 18 grade C.

3. Tineti usa inchisa cat mai mult posibil pentru a preveni cresterea temperaturii în interiorul frigiderului

4. Dezghetati si curatati frigiderul in mod regulat daca este nevoie. Pentru cele mai noi frigidere moderne care nu necesita dezghetare accesati https://scotianul.ro/frigidere

5. Frigiderul trebuie sa fie suficient de ventilat. Evitati sa-l supraincarcati pentru a mentine o distributie uniforma a aerului rece in interior. Daca observati ca se intampla des sa umpleti la maxim frigiderul, este indicat sa optati pentru un frigider nou de capacitate mai mare (vedeti aici oferte cu discount https://scotianul.ro/)

6. Produsele neperisabile, cum ar fi bauturile, pot fi pastrate pe rafturile usilor. Puteti alege un frigider cu usi reversibile, care se pot deschide spre dreapta sau spre stanga, dupa cum este mai comod pentru dumneavoastra.

7. Alimentele nu ar trebui sa fie depozitate in frigider pentru o perioada lunga de timp. In general, resturile alimentare nu trebuie depozitate in frigider mai mult de trei zile.

8. Alimentele scoase din frigider trebuie sa fie bine fierte sau reincalzite pana cand temperatura de baza a produsului alimentar ajunge la 75 ° C sau mai sus

Comentarii

Leave a reply

Review IT