Aparat de aer conditionat Yamato YW24IG

REVIEW: Aparat de aer conditionat Yamato YW24IG – Cu 24000 BTU, tehnologia DC Inverter și funcția de Auto-diagnoza!

Aparatul de aer condiționat Yamato YW24IG este un echipament mono-split, care se distinge prin tehnologie avansată Inverter, având un design modern, de mici dimensiuni și cu un stil exceptional. Acest aparat de aer condiționat are în dotare un compresor de mare capacitate, asigurând o economie de energie precum și o operare silențioasă, cu un interval de funcționare optimă pentru încălzire( -15 grade C/ +48 grade C ) cât și răcire ( -15 grade C/ +24 grade C). Mulțumita acestor funcționalități cât și a instalării ușoare, echipamentul mono-split YAMATO corespund cerințelor celor mai pretențioși clienți.

 Preț Aer conditionat Yamato YW24IG

Aparatul de aer condiționat Yamato YW24IG are un preț ceva mai mare, însă raportul preț/calitate este totuși bun, deoarece dispozitivul are integrată tehnologie foarte avansată, care permite acționarea sa într-un mod confortabil, iar acest lucru se datorează tehnologiei de înaltă clasă.  La cumpărarea dispozitivului  se oferă o garanție de 36 luni care este inclusă în preț.

Modele populare cu prețuri bune BTU Verifică preț
1. Star-Light ACT-12WIFI 12000 BTU
2. HEINNER Mirror HAC-MR12DBL 12000 BTU
3. TESLA TA-R32/2020-KIT 12000 BTU
4. Whirlpool SPIW 312L 12000 BTU
5. Whirlpool SPIW 412L 12000 BTU

 Specificații

Datorită unei noi generații de Invertor, aparatul de aer condiționat Yamato YW24IG este realizat cu funcții inteligente, cum ar fi dezghețarea unității exterioare, care nu se mai realizează la un anumit interval de timp, ci doar atunci când este nevoie, prin aceasta oferind un confort sporit și o economie de energie. Pentru a asigura confortul în timpul somnului, jetul de aer este direcționat către tavan și ventilatorul își reduce turațiile, pentru a scădea nivelul de zgomot. Cu noua tehnologie Inverter a compresorului, aparatul de aer condiționat este mult mai fiabil și are o funcționalitate economică. 

 

Capacitate: Aparatul de aer condiționat Yamato YW24IG are o capacitate generală de 24000 BTU, atât pentru răcire cât și pentru încălzire, având un coeficient randament sezonier la răcire SEER de 6,3 și un coeficient randament sezonier la încălzire SCOP de 4,0.

Unitate interna: Unitatea interioară a aparatului de aer condiționat este de culoare albă, compactă, fiind creată cu un design  clasic elegant și cu un material de o calitate foarte bună. La interior, dispozitivul este dotat cu un compresor  Inverter și cu cu filtru anti-bacterian și anti-praf.

Eficiența energetică: Aparatul de aer condiționat Yamato YW24IG face parte din clasa de eficiență energetică A++ la răcire și A+ la încălzire. Setarea termostatului se modifică automat în funcție de temperatură, pentru a evita răcirea și încălzirea inutilă,  aceasta ducând la o economie considerabilă de energie.

Funcții și tehnologii: Aparatul de aer condiționat Yamato YW24IG răcește, încălzește, dezumidifică și ventilează aerul din încăpere. Funcția de dezumidificare a aparatului de aer condiționat Yamato, este foarte importantă pentru momentele din an, când nivelul de umiditate nu se mai încadrează în limitele de confort. Funcția de autodiagnoză este la fel de importantă, deoarece vei ști întotdeauna ce anume nu este în regulă cu aparatul tău de climatizare.

Nivel de zgomot: Nivelul de zgomot al acestui aparat de aer condiționat este de 39 dB, iar la acest nivel, zgomotul produs nu deranjează utilizatorul.

 Cum alegem un aparat de aer condiționat ?!

Aerul condiționat este o sursă de răcoare plăcută în zilele fierbinți ale verii. Acest echipament a devenit o condiție indispensabilă pentru confortul din casă, în apartament sau la birou. Brand-urile, specializate în producția de tehnologie climatică, extind constant linia de modele și dezvoltă noi funcții pentru sistemele de climatizare. Având în vedere varietatea de opțiuni, putem spune că întrebarea ”cum să alegeți un aparat de aer condiționat” este relevantă pentru fiecare cumpărător, care nu este specialist în acest domeniu.

 Criterii: La alegerea echipamentului climatic, determinarea precisă a puterii  este de o importanță deosebită. De acest parametru depinde costul aparatului de aer condiționat și eficiența funcționării acestuia într-o cameră. Determinarea capacității se face pe baza dimensiunii camerei, precum pe baza caracteristicilor sale de termoizolare (izolarea peretelui, dimensiunea ferestrelor etc.). Spre exemplu:

BTU Locuințe Spații comerciale Modele și prețuri
9000 18-25 mp 14-22 mp
12000 24-35 mp 20-30 mp
14000 28-45 mp 24-36 mp
18000 40-50 mp 33-40 mp
24000 60-90 mp 50-80 mp

 Nivelul de zgomot: De asemenea, trebuie să fii interesat de nivelul de zgomot  al aparatului. Aparatele moderne au nivel de zgomot destul de redus. Nivelul de zgomot poate fi de minim 20 dB și poate ajunge până la 65 dB. De regulă, cu cât sunt mai scumpe echipamentele, cu atât nivelul de zgomot este mai redus.

 Eficiența energetică: Atunci când vrei să cumperi un aparat de aer condiționat, trebuie să ții cont de eficiență energetică. Mai mult, trebuie să vezi dacă funcționează cu un invertor. Aparatele de aer condiționat care funcționează cu invertoare,  consumă mai puțină energie și trec fără probleme la orice nivel de temperatură. Printre avantajele aparatelor de climatizare cu invertoare, se numără economisirea energiei electrice cu până la 40%.

 Funcții: În plus, față de sarcina principală a aparatului de aer condiționat, care este de a răci sau de a încălzi spațiul, există  un număr mare de funcții suplimentare. Cu cât sunt mai multe astfel de funcții, cu atât prețul este mai mare. Cele mai importante caracteristici ale unui aparat de aer condiționat sunt:

  • productivitatea crescută a compresorului,
  • umidificarea,
  • filtru de  titan,
  • repornire cald,
  • control Wi-Fi,
  • senzor de mișcare,
  • capacitatea de a lucra până la -15 grade,
  • protecția anticorozivă și multe altele.

 Sfat: Dorința de a economisi bani și de a alege un aparat de aer condiționat insuficient de puternic, va duce la deteriorarea dispozitivului. Echipamentul va lucra în mod constant la sarcini extreme și astfel, se va deteriora rapid.

Comentarii

Leave a reply

Review IT