Alege corect: PlayStation 4, PlayStation 4 Slim sau PlayStation 4 Pro – recomandarea noastră

În luna septembrie a a anului 2016, Sony a introdus două versiuni noi ale PlayStation 4, numite PlayStation 4 Slim și PlayStation 4 Pro. Slim este o reproiectare a modelului standard – are colțuri netezite și un corp mai compact. Versiunea Pro este un pas peste versiunile clasică și Slim. PlayStation 4 Pro este  îmbunătățit și are o putere mare de procesare. În acest fel, acesta rămâne consola generației actuale, a 7-a și este pe deplin compatibil cu toate jocurile care au fost lansate și care vor fi lansate pentru PlayStation 4.

De unde poți achiziționa PS4, PS4 Slim și PS4 PRO

 De ce să-ți achiziționezi PS4 PRO  ?

Sony a remarcat în repetate rânduri că proprietarii PlayStation 4,  nu au o mare nevoie de a trece la un model mai puternic. PlayStation 4 Pro este conceput în special pentru cei care au deja  un televizor 4K și doresc să-i folosească capabilitățile la maxim. În plus, PlayStation 4 Pro, la fel ca și PlayStation 4 standard și PlayStation 4 Slim, în unele jocuri,  susține tehnologia HDR. Aceasta este un algoritm special pentru prelucrarea gamei de culori a imaginii, care  permite să fie afișate  mai multe nuanțe naturale, saturate și tranziții de culori mai fine. Cu toate acestea, un suport pentru consola HDR nu este suficient, deoarece necesită un televizor special, iar HDR-urile sunt echipate cu cele mai scumpe panouri OLED. Dupa cum se vede si in poza de mai jos, PS4 PRO vine cu o constructie foarte solida in comparatie cu PS4 Slim.

Jocurile pentru PlayStation 4 au nevoie în cea mai mare parte, de o rezoluție Full HD de 1920 × 1080 pixeli, iar alte  nu. Acest lucru nu înseamnă că atunci când joci jocuri vechi  pe PS4 Pro și 4K-TV,  trebuie să ai o rezoluție scăzută.

Mai întâi, unele jocuri deja lansate, vor primi patch-uri speciale, care vor adăuga abilitatea de a genera grafica instantaneu în rezoluția de 3840 × 2160 pixeli. Acesta este numit “nativ” 4K. În momentul de față, există doar două jocuri – The Last of Us și The Elder Scrolls 5: Skyrim – Legendary Edition, însă pe  viitor se așteaptă ca mult mai multe jocuri să susțină un astfel de mod  4K încă de la lansare.

 Avantaje PlayStation 4 Pro

Acele jocuri care nu primesc patch-uri pentru “nativ 4K”,  se pot baza pe actualizări mai simple, deoarece nu toți dezvoltatorii sunt gata să investească bani și timp. Jocurile de 1080p se vor adapta sub 4K cu un algoritm de scalare viclean, așa-numitul upscaling de șah. De fapt, consola va primi imaginea în rezoluție standard și va termina până la una mai mare, rupând fiecare pixel cu 4. Aceleași jocuri care nu primesc chiar și astfel de patch-uri, vor funcționa ca de obicei cu PS4, în Full HD, cu excepția faptului că au o rată de cadre mai stabilă. Cei care nu sunt încă pregătiți să-și schimbe televizorul Full HD, PlayStation 4 Pro poate oferi redirecționarea puterii de calcul, pentru a îmbunătăți performanța jocurilor în rezoluția standard.

Poți îmbunătăți grafica PlayStation 4 Pro în moduri diferite. Primul crește rata cadrelor de la standardul 30 fps la 60 fps, acest lucru fiind ideal pentru PC-uri. Al doilea nu afectează rata de cadre, dar grafica este ca atare îmbunătățită, oferind Trip texturi mai clare, folosite cu mecanisme mai bune pentru post-procesare, cum ar fi tessellation și filtrare anizotrope, pentru interioare și peisaje, oferind opțiuni  mai bogate pentru micile detalii.

Din păcate, nu sunt oferite moduri automate,  pentru a obține îmbunătățiri tangibile. Va trebui să aștepți patch-ul de la dezvoltatori. Există însă, o altă opțiune, consola care va îmbunătăți calitatea imaginilor de 1080p,  utilizând o operare denumită super-eșantionare. Esența este că imaginea este redată mai întâi în 4K și apoi comprimată la Full HD. Aceleași jocuri care nu primesc patch-uri, vor funcționa ca de obicei, cu excepția faptului că stabilitatea ratei cadrelor se poate îmbunătăți într-o oarecare măsură.

Grafica 3D în jocuri este generată de procesorul grafic  din PlayStation 4 Pro, care este de peste două ori mai puternic decât cel din PS4. Sony a adus îmbunătățiri procesorului, modernizându-l,  pentru a gestiona lucruri precum fizica și inteligența artificială în jocuri. PS4 Pro are, de asemenea, o memorie suplimentară de 1 GB pentru aplicații non-jocuri precum Netflix. Datorită acestei inovații, jocurile se vor mișca mult mai bine.

 Avantaje PlayStation 4 Slim

Potrivit datelor de bază PlayStation 4 Slim aproape că nu diferă de versiunea standard. Au fost făcute schimbări importante, fiind reduse cu 40% și au fost adăugate porturi USB 3.1. Cea mai importantă diferență dintre versiunea Slim și o versiune simplă a PS4 este consumul de energie. În opinia dezvoltatorilor, noul set-top box consumă 165 de wați față de 250 de wați consumați de PS4. Astfel, PlayStation 4 Slim este de neegalat, toate schimbările de performanță sunt minore, iar hard disk-ul este același.

 Avantaje PlayStation 4 Pro NEO

Sony a dezvăluit oficial următoarea mare revoluție a PlayStation 4. Consola – numită cod, Neo, pe care compania a discutat-o ​​pe scurt înaintea E3 în iunie 2016 – îmbunătățind hardware-ul PS4  cu un procesor mai rapid, o grafică mai bună și suport pentru rezoluția  4K. Acesta a fost lansat pe 10 noiembrie 2017. PlayStation 4 Pro NEO este practic același PlayStation 4 Pro, iar jocurile noi vor fi în continuare redate pe hardware-ul mai vechi. Existența Pro, numită anterior Neo, a fost raportată pentru prima oară în martie.

Ei bine, acum, când diferența este clară, să rezumăm:

Playstation 4 . Această versiune a consolei, a apărut în noiembrie 2013 și cel mai probabil, poate fi găsită cu un discount bun sau însoțită de un controler suplimentar și un joc . Dacă bugetul jocului este limitat, aceasta reprezintă o opțiune bună. PlayStation 4 este cea mai veche versiune și se deosebește printr-o dungă pe jumătatea consolei.

PlayStation 4 Slim . Este disponibil din septembie 2016 și este subtil, este cel mai utilizat și poate fi găsit aproape peste tot, fiind și cel mai frumos dintre toate versiunile, din punct de vedere estetic. Dacă îți place acest lucru și dorești doar un dispozitiv fără accesorii suplimentare, acesta este ideal pentru tine.

Playstation 4 Pro . Dacă ai un televizor cu rezoluția 4K și dorința de a obține cea mai bună experiență în materie de jocuri, această consolă este cea mai potrivită pentru tine. Acesta este disponibil din septembrie 2016, dar trebuie să știi că pentru majoritatea jocurilor, diferența dintre un PlayStation 4 Pro și un PlayStation 4 obișnuit va fi minimă, cel puțin până la apariția unor noi jocuri exclusive pentru PlayStation 4.

Specificații hardware

Accesorii compatibile pentru ps4, ps4 pro și ps4 slim

PlayStation 4

1. Curse de rulare Thrustmaster T300 RS – ideal pentru fanii jocurilor de curse, care doresc să experimenteze fiorul conducerii.

Feedbackul direcției este pur și simplu uimitor. Dar, dacă nu ești încă un șofer experimentat, atunci îți va fi greu, deoarece acest accesoriu utilizează motoare puternice care trag volanul împotriva mișcării, simulând senzațiile conducerii unei mașini reale. Deci, cu software-ul potrivit Thrustmaster T300 RS crește semnificativ realismul jocului. Pe volan există un comutator special pentru PS4, care îți va permite să faci față noii console. Feedback-ul său puternic aduce un nou nivel de imersiune în jocurile legate de conducere, de exemplu, DriveClub.

2. Unitate de hard disk Samsung M9T 2TB – recomandată pentru cei care joacă un număr foarte mare de jocuri diverse.

Unitatea hard disk standard PS4, nu este potrivită pentru utilizatorii care doresc să instaleze mai multe jocuri bune simultan. Acesta oferă doar 500 GB de memorie, în ciuda faptului că un joc bun ocupă aproximativ 30-50GB. Cu toate acestea, poate fi foarte ușor înlocuit. Ceea ce merită să îți amintești, este să te asiguri că unitatea hard disk aleasă este de 2,5 inch, iar înălțimea / grosimea acestuia este de 9,5 mm sau mai mică. Cele mai multe hard disk-uri cu o capacitate de 1 TB se potrivesc perfect, în timp ce alegerea capacității de  2TB ar trebui abordată mai atent. Pentru instalare vei avea nevoie de o șurubelniță Phillips, întregul proces durând aproximativ 20 de minute. După aceea, tot ce trebuie să faci este să reinstalezi toate jocurile.

3. Abonament PS Plus – ideal pentru ”vânătorii” de prețuri reduse.

Dacă încă nu ești abonat la PS Plus, atunci ar trebui să iei în considerare această opțiune. Unii oameni cred că acest abonament este destinat doar jocului cu alți utilizatori online, însă aceasta este doar una dintre opțiuni. PS Plus îți va oferi, de asemenea, jocuri gratuite în fiecare lună. Jocurile care rămân în contul tău după sfârșitul lunii, vor fi disponibile pentru tine, atâta timp cât ai un abonament activ.

4. Setul cu cască Turtle Beach Elite 800 – ideal pentru fanii sunetului surround.

PS4 vine cu un headset mono, destul de mediocru. Acum există multe seturi de căști minuscule compatibile PS4, dar nu toate sunt de bună calitate. Pentru a nu arunca bani, atenție la Turtle Beach Elite 800. Aceste căști îți permit să te scufunzi în joc, deoarece acestea produc un sunet surround de înaltă calitate. Sunt fără fir, putând să te conectezi la consolă prin Bluetooth. Kitul include și încărcarea. Căștile sunt destul de atractive, iar prețul este acceptabil.

5. Mad Catz Arcade FightStick Turneu Edition 2 – distins prin construcție de înaltă calitate și stil interesant.

Acesta este un accesoriu excelent pentru jocuri arcade, compatibil cu PS3 și PS 4. Deși este destul de scump,  prețul nu este ridicat fără niciun motiv. În timp ce Mad Catz este încă văzut ca creatorul de accesorii mediocre, acest dispozitiv este într-adevăr de calitate. Folosește detaliile lui Sanwa, care de fapt se regăsește în accesorii pentru jocuri arcade.

6. Receptor Wi-Fi Netgear WN3000RP-200UKS – îmbunătățește calitatea comunicării fără fir.

Dacă observi că Netflix se deconectează de multe ori sau Remote Play pur și simplu nu funcționează, ar trebui să te gândești la achiziționarea unui nou router sau, cu alte cuvinte, să-ți extinzi gama wireless. Din păcate, astfel de dispozitive sunt oarecum reduse în privința ratei maxime de date, dar, mai important, poate îmbunătăți fiabilitatea conexiunilor, mai ales în cazul consolei amplasate la distanță față de  router. Din păcate, cu PS4 nu vei putea profita din plin de tehnologiile wireless moderne.

7. Camera pentru PS4 –  o modalitate foarte bună de a  perfecționa PS4.

Aproape nimeni nu știe de ce consola ar putea avea nevoie de o cameră foto, dar de fapt, este unul dintre cele mai bune accesorii, dacă te descurci cu adevărat cu tehnologiile. Camera este echipată cu un microfon, care îți permite să transmiți comenzi vocale fără a utiliza setul cu cască. Poți dezactiva PS4 cu ajutorul  controlului vocal, poți începe jocul sau poți naviga în meniu, fiind foarte similar cu Xbox Konect. De asemenea, camera poate fi utilizată pentru a transmite fluxul de reacție în timpul difuzării jocului – o funcție utilă pentru fanii YouTube. Deși camera nu folosește la fel de multe jocuri,  de exemplu, în FIFA 15 permite să se schimbe tactica rapid, iar NBA 2K15 va scana fața și o va aplica la o imagine pentru player.

8. Turtle Beach Headset – actualizări “inteligente”, care pot economisi banii.

Turtle Beach a creat un dispozitiv special care se conectează la portul USB al consolei, oferind atât porturi USB de 3.5 mm, cât și porturi USB care vor funcționa cu căști care nu sunt compatibile cu PS4.

9. Stație de incarcare Sony DualShock – salvează dispozitivele descărcate și accesoriile.

Deși,  există multe versiuni ieftine cu licență și fără licență ale unui astfel de dispozitiv,  totuși am decis să alegem versiunea oficială de la Sony. În acest dispozitiv nu există nimic supranatural. Acesta este un dispozitiv din plastic care poate fi încărcat prin conectarea la o rețea. Poate oferi  două avantaje principale. În primul rând, nu este necesar să ții în permanență cablul blocat în partea din față a consolei și nu trebuie să porți în mod constant un cablu micro USB. În al doilea rând, este mult mai ușor de utilizat.

PlayStation 4 Pro

1. Cooler Fan Dobe pentru PlayStation PS4 PRO cu 5 ventilatoare Negru game017 (vezi aici pretul)

Se activează automat atunci când temperatura consolei crește, ajungând la peste 38 de grade și se dezactivează în momentul în care temperatura scade. Se instalează cu ușurință în spatele consolei și se conectează corect la cablul de alimentare.

2. Căști Dobe cu microfon pentru Xbox One S PC PlayStation PS4 Slim Pro Negru game064 (vezi aici pretul)

Aceste căști sunt compacte, au un design simplu, dețin ABS de înaltă calitate și se conectează la fir.

PlayStation 4 Slim

1. Stand vertical Dobe pentru PlayStation PS4 Slim si Pro Negru game050

Este un stand compatibil atât pentru consola  PS4 Pro cât și pentru PS4 Slim. Are un design simplu și compact și este foarte ușor de utilizat.

Comentarii

Leave a reply

Review IT