Știri IT

Samsung Galaxy S9 și S9+ – REVIEW

 Prezentare Samsung Galaxy S9 și S9+

Duminică, 25.02.2018, Samsung a prezentat noile smartphone-uri Galaxy S9 și S9 Plus la prezentarea de la Barcelona. Principala lor diferență față de modelele anterioare, este camera de 12 pixeli, care are o diafragmă dublă și posibilitatea de a face “selfimod”. În interiorul acestor telefoane inteligente, există și o nouă funcție, și anume un mod de fotografiere suprascut, care permite  crearea unui videoclip cu o frecvență de 960 de fotografii într-o secundă. Camerele foto îți permit, de asemenea, să realizezi fotografii de înaltă calitate în condiții de iluminare scăzută. Fiecare cameră este echipată cu o deschidere dublă: F1.5 și F2.4.  Scanerul de amprente este acum sub modulul camerei, putând să rezolvi problema contaminării lentilelor.

 Comanda Galaxy S9 și S9+ eMAG.ro Verifică Preț
Comanda Galaxy S9 și S9+ evoMAG.ro Verifică Preț
Comanda Galaxy S9 și S9+ altex.ro Verifică Preț
Comanda Galaxy S9 și S9+ orange.ro Verifică Preț

Potrivit experților, Galaxy S9  este doar o actualizare minoră a modelului smartphone anterior. Din acest motiv, noul model va fi greu de vândut, deoarece designul său este foarte similar cu modelul S8. Însă, trebuie notat că părțile superioare și inferioare ale cadrului, sunt puțin mai înguste decât la ​​modelul anterior, adică ecranul ocupă o parte și mai mare a panoului frontal. Modelul Galaxy S9 Plus diferă puțin de modelul S8 Plus, cu excepția faptului că S9 Plus este echipat cu o cameră dublă, care  permite să fotografiezi din unghiuri diferite și să retușezi fundalul. Calitatea camerei este destul de importantă pentru mulți consumatori și, în aparență, Samsung oferă o cameră mai bună decât Google Pixel 2. Dacă ai nevoie de o traducere dintr-o limbă în altă limbă, dispozitivul necesită conectarea la internet, spre deosebire de modelele companiei chineze Huawei, care pot traduce textul fără a se conecta la Internet.

Cu o deschidere largă se poate fotografia chiar și într-o lumină slabă, însă cu o adâncime mai mică a câmpului. Samsung nu este prima companie care oferă o astfel de cameră. În 2009, ceva similar a fost propus de Nokia pentru smartphone-ul său N86, însă inovația nu a fost atât de populară. În plus, noua cameră Samsung poate permite încetinirea redării video în format de înaltă rezoluție. O caracteristică nouă a noilor modele, este funcția care permite crearea de avatar-uri 3D sau personaje animate ar moji – “selfimoji”. Utilizatorul poate crea un sine virtual sub forma de emoji, care poate fi partajat cu prietenii.

Iain Fogg de la HIS Technology spune că principala problemă pentru Samsung, este că mulți utilizatori nu văd prea multe diferențe între modelele noi și cele vechi ale smartphone-urilor companiei și vor aștepta următorul model – S10. “Un client obișnuit care dorește să cumpere un nou model utilizează deja S7 sau S8”, a spus el. Samsung a îmbunătățit camera foto a smartphone-ului, dar problema este că cei care folosesc aceste versiuni de doi sau trei ani, sunt mulțumiți de telefoanele lor.

Galaxy S9 va veni cu o memorie încorporată de 64 GB, iar Galaxy S9 Plus – cu memorie de 64 și 256 GB. Ambele smartphone-uri suportă încărcarea fără fir și cartele de memorie de până la 400 GB. În locul unei cartele de memorie, poți  introduce o a doua cartelă SIM. Galaxy S9 costă în Europa 849 de euro, iar Galaxy S9 Plus va intra în vânzare la un preț de 949 de euro. Potrivit presei, marile magazine online au deschis deja precomenzi pentru Galaxy S9 și S9 Plus. Așa cum s-a promis, noile smartphone-uri Samsung vor intra în vânzare începând cu data de 16 martie.

Samsung nu a ales în mod accidental sloganul “Telefonul Reimagined” pentru premiera noilor sale modele. Cele două smartphone-uri au afișaje și camere foto, baterii mai puternice, sunt modele ergonomice și au caracteristici care vor duce productivitatea la cel mai înalt nivel, oriunde te-ai afla.

 Camera

Caracteristica principală, ce poate fi subliniată, este noul sistem de cameră, care vine ca un singur obiectiv pe S9 și o cameră dublă pe S9 Plus. Noul aparat foto este primul Samsung cu o diafragmă reglabilă mecanic, care poate comuta între un f/1.5 foarte luminos și un f/2.4 mai mic, în funcție de condițiile de expunere. Diafragma luminoasă permite cu 28% mai multă luminozitate decât obiectivul f/1,7 al lui S8, iar diafragma f/2,4 se spune că ajută la prevenirea supraexpunerii în scene luminoase, cum ar fi o zi însorită în aer liber. Aplicația pentru cameră poate comuta între orificii după cum este necesar sau poți să le controlezi manual, utilizând modul pro în aplicație. Diafragma poate comuta între f/1,5 și f/2,4, dar nu poate fi setată la valori între ele. Totuși, două opțiuni pentru diafragmă, sunt de fapt de două ori mai multe decât cele pe care le ai cu orice alt telefon.

În plus față de noua deschidere reglabilă, senzorul de cameră de 12 megapixeli al camerei S9,  include tehnologia de focalizare automată cu doi pixeli, de cea de-a doua generație, pentru o focalizare mai rapidă și mai fiabilă. Poate fotografia în orice fel de condiții, fie că este zi, fie că este noapte, deoarece S9 se comportă ca și ochiul uman, prezentând o dublă diafragmă inovatoare, care se poate adapta în mod automat atât la lumina puternică cât și la lumina foarte redusă. Poți  crea fotografii în diferite moduri ambientale, dacă ești pasionat de latura artistică a fotografiei.  Cele două moduri f-stop, permit folosirea diafragmei duale, cu aperturi F1.5 și F2.4.  Pentru a obține o fotografie luminoasă și foarte clară realizată într-un mediu întunecat, obiectivul se deschide la modul F1.5, iar pentru a obține o fotografie clară pe timp de zi, obiectivul trece pe modul apertură F2.4.

Datorită modului apertură F1.5 și a zgomotului redus multiframe, poți realiza fotografii clare într-un mediu ambiental foarte întunecat sau pe timp de noapte, folosind camera de pe spate, nefiind necesar un reglaj fin. Datorită senzorului de super viteză, se pot filma 960 de cadre pe secundă. Cu super Slow-mo poți căpăta experiență regizorală. Acesta poate fi folosit numai la rezoluția HD, cu 20 de imagini/video, având pentru fiecare imagine 0,2 secunde de înregistrare și 6 secunde de redare. Cu Super Slow-mo poți crea videoclipuri, ce pot fi partajate cu prietenii, și mai mult decât atât, poți adăuga muzică la videoclipuri.  Singurul dezavantaj, este acela că la GIF-uri, nu se poate adăuga muzică de fundal, însă poți să faci GIF-uri cu loop invers, loop înainte și loop bumerang. Pe ecranul de întâmpinare  pe fundal, poți seta un Super GIF Slow-mo.

Nu contează dacă ești în mișcare, deoarece datorită stabilizării optice a imaginii (OIS), fotografiile rămân clare. Atunci când vrei să realizezi fotografii în prim plan, poți folosi Live focus cu filtre bokeh, putând transforma luminile de fundal în diferite forme predefinite. Insă, acest lucru este valabil numai pentru S9 + care dispune de două camere foto pe partea din spate a dispozitivului. Cu Super Slow-mo și cu ajutorul spațiului de stocare nelimitat din Google Photo, poți stoca fotografii, clipuri video și videoclipuri. Acest lucru permite organizarea automată, pentru ca toate acestea să fie ușor de găsit și de partajat.

Citește și:  START BLACK FRIDAY 2020

 Ar Moji Samsung – functie noua

Samsung Galaxy S9 și S9 + au primit tehnologia care îți permite să creezi emoticoane animate. Deci, cu ajutorul acestei tehnologii, un analog al lui Animoji pe iPhone X, pe care îl numește AR Emoji, utilizatorul, se poate folosi de propria fotografie, pentru a  crea un model 3D de animație, cu aceleași expresii faciale. Aceste animații, în format de gifok, pot fi partajate. Aplicația face posibilă crearea a 18 variante ale AR Moji sub formă de fișiere GIF, pentru utilizare prin tastatură în aplicațiile de mesagerie. Poți personaliza aspectul personajului cu coafuri, ochelari și costume diferite. AR Moji nu repetă Animoji și nu este la fel de precisă. În plus, după cum era de așteptat, telefoanele inteligente Samsung au primit o nouă funcție Intelligent Scan, care utilizează atât scanerul de iris, cât și tehnologia de recunoaștere a feței. Zvonurile au fost confirmate cu privire la scanerul de amprente digitale, care acum, se află sub camera de pe panoul din spate.

 Design

Viziunea Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus seamănă cu designul predecesorilor lor și oferă din nou un cadru aproape invizibil în jurul ecranului. Cu toate acestea,  cele două smartphone-uri noi,  au o curbă diferită pe partea din față, ceea ce le face mai confortabile pentru operarea cu o singură mână. De fapt, Galaxy S9 are o camera pe spate, in timp ce Galaxy S9 + are doua pe partea din spate. Dispozitivele au butoane hardware pentru a porni și controla sunetul, precum și accesul la asistența virtuală Bixby. De asemenea, carcasele Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 + sunt impermeabile. Versiunile sunt de 4 culori, negru, violet, albastru și gri.

 Performanță

 Aplicații și RAM

Datorită combinației puternice de procesor mobil și RAM, poți rula mai multe aplicații în paralel, și anume, poți urmări un video clip și în același timp poți să trimiți un mesaj text, în timp ce urmărești finala meciului de handbal. Memoria RAM a lui Galaxy S9 este de 4 GB, in timp ce S9+ vine cu 6 GB RAM, asemanator cu Note 8. Cu memoria extensibilă ai spațiu la discreție pentru a stoca fotografii și fișiere, introducând un card micro SD, pe care îl poți cumpăra separat, ajungând astfel la un spațiu suplimentar de stocare de până la 400 GB. Mai mult decât atât, introducând o cartelă SIM, poți beneficia de opțiunea dual SIM, având două numere de telefon pe același dispozitiv. Acest lucru este destul de util, atunci când ești plecat în vacanță, putând păstra numărul de telefon conectat la opțiunea dual SIM.

 Display

Modelele sunt echipate cu noi display-uri Super AMOLED care suportă rezoluția QHD + cu un raport de ecran de 18,5: 9. Dimensiunea Samsung Galaxy S9 este de 5,8 inch, în timp ce modelul Galaxy S9 + are o diagonală de 6,2 inch. Densitatea pixelilor este de 529ppi pentru Galaxy S9 și 570ppi pentru modelul mai mare. Telefoanele inteligente sunt acoperite pentru protecție cu sticlă  Gorilla Glass 5, pentru a le proteja de impact sau cădere, foarte rezistent la zgarieturi. Indiferent de modelul pe care îl alegi, poți fi sigur că oferă o calitate optimă pentru conținutul multimedia, aplicații mobile și jocuri. Dimensiunea completă a modelului Galaxy S9 Plus este de 157,7 x 73,8 x 8,5 mm și 147,6 x 68,7 x 8,4 mm, pentru Galaxy S9.

 Baterie și memorie încorporată

Noile smartphon-uri Samsung Galaxy S9 și S9 Plus, sunt echipate cu memorie de 64 GB, 128 GB sau 256 GB, care pot fi îmbunătățite suplimentar de slotul pentru card microSD de 400 GB. Galaxy S9 Plus are o baterie mai mare, cu o capacitate de 3500mAh, în timp ce Galaxy S9 este alimentat de 3000mAh. Optimizările și caracteristicile software suplimentare în Android Oreo, vor asigura un timp maxim pentru o singură operațiune. Cele două smartphone-uri oferă de asemenea, o capacitate wireless cu accesorii care acceptă standardul Qi.

 Sunet si conectivitate

Calitatea ridicată a sunetului este asigurată de cele două difuzoare stereo AKG, iar cu Dolby Atmos adăugat, este oferit un sunet performant și dinamic. Smartphone-urile sunt echipate cu un conector USB tip C și  802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0, LTE Cat kakto și 18.

 Accesorii

Îți poți proteja telefonul fără a pierde accesul la toate funcțiile acestuia. Poți răspunde la notificări și poți verifica ecranul activ,  prin capacul transparent al smartphon-ului, fără a-ți face griji că va lăsa amprentele digitale.  Cu ajutorul acestei carcase de protecție, poți vizualiza confortabil un film, plasând smartphone-ul într-un unghi convenabil. Cu carcasa cu LED nu  mai este nevoie să vezi ecranul smartphone-ului  pentru a fi la curent cu evenimentele. Datorită afișajului LED încorporat, notificările vor fi afișate pe capacul propriu-zis. De asemenea, poți selecta pictograme personalizate pentru a face notificările mai interesante.

Pentru a adăuga o protecție premium smartphone-ului Galaxy S9 sau S9 + poți folosi capacul Alcantara. Acest tip de material este adesea folosit pentru finisarea autoturismelor de lux, care acoperă suprafața frontală și va da senzație de siguranță si confort, protejând în același timp carcasa smartphone-ului. Pentru funcționarea corectă a dicționarului DeX Pad, utilizează încărcătorul original  și cablul HDMI, incluse în pachet. Un alt accesoriu important este încărcătorul. Poți folosi încărcătorul wireless fără fir sau încărcătorul wireless stand. Încărcătorul fără fir, încărcătorul de rețea și cablul sunt vândute separat. Încărcătorul wireless Convertible este creat pentru pentru ca telefonul să poată fi încărcat atât în ​​stare pliată, cât și în modul stand, cu un unghi ideal pentru vizualizarea fișierelor multimedia. În plus, dimensiunea compactă și greutatea redusă a încărcătorului, îl fac convenabil pentru a fi purtat oriunde după tine.

Poți conecta telefonul Galaxy S9 sau S9 + la o baterie externă pentru a prelungi timpul de funcționare al smartphone-ului, chiar și atunci când ești departe de casă. Este suficient de compactă pentru a fi purtată în buzunar sau în geantă, și este foarte funcțională, în ceea ce privește capacitatea și viteza de încărcare.

Pentru a asculta muzică, poți folosi căștile din dotare. Acestea folosesc emițătoarele de 8 și 11 mm, care asigură un sunet perfect echilibrat pentru frecvențele joase, medii și înalte, oferind un sunet clar și bogat, indiferent de genul muzical.

Specificatii (mic rezumat):

  • Procesor octa-core Snapdragon 845 de 2,6 GHz in Statele Unite si Exynos 9810 de 2,9 GHz pe alte piete
  • Infinity Display, asemanator cu Galaxy S8
  • Camera principala duala pentru Galaxy S9+, 12MP+12MP, iar pe modelul S9 avem o singura camera
  • Camera foto principala de 12MP cu diafragma variabila (de la f/1.5 la f/2.4)
  • Ecran AMOLED de 5,8 inch, respectiv 6,2 inch, rezolutie  2960 x 1440 pixeli
  • 4GB de RAM pentru S9 si 6GB de RAM pentru S9+, 64GB spatiu de stocare, care poate fi extins cu card de memorie pana la 400GB
  • Bluetooth 5.0 si USB-C
  • Baterie de 3.000 mAh, respectiv 3.500 mAh pentru Galaxy S9+.
Comentarii

Leave a reply

Review IT