Cum alegi cea mai buna masina de cusut ?! Vezi Ghidul nostru..

Decizia ta de a achiziționa o mașină de cusut, a venit probabil ca urmare a diferitelor nevoi casnice. Rămâne doar să determini de ce anume ai nevoie, deoarece nu este ușor să navighezi în diversitatea de mașini de cusut existente pe piață. În primul rând, îți vom arăta care este cea mai bună mașină de cusut și următoarea după ea. De fapt, orice mașină de cusut, chiar și cea mai simplă, te poate ajuta să creezi o capodoperă. La început mașinile de cusut erau destul de simple. Niciuna nu era electrică, dar în acele zile au trăit și au lucrat mari maeștri în arta modei, Charles Worth, Elsa Schiaparelli și Coco Chanel. În același timp, este greu să negi că o mașină de cusut bună și bine selectată, economisește mult timpul și efortul și nu îți macină nervii. Cum să faci alegerea potrivită și să nu te pierzi în numărul mare de firme și modele, alegând din lista de funcții ceea ce ai nevoie și să nu plătești prea mult? Iată ce au găsit experții pentru tine. Mașina de cusut Toyota ERGO17D care oferă un număr de 17 programe pentru cusut și 800 de rotații pe minut.

Mașini de cusut - Modele populare:
TOYOTA ECO15CB, 15 programe, 800 rpm
TOYOTA OEKAKI 50R, 50 programe, 800 rpm
Singer Initiale 2250, 9 Programe, 1500 imp/min
Singer Mademoiselle, 7 Programe, 1500 imp/min
Singer Smart II, 7 Programe, 1500 imp/min
Este convenabilă și ușor de manevrat. Acesta are un design plăcut ergonomic, care combină toate calitățile necesare: suprafață mare de lucru, linii de control mari, sistem de înserare a aței ergonomic și multe altele. Toyota  ERGO 17D are în arsenal 17 operațiuni de coasere, care ajută la reparația ușoară a rupturilor hainelor și la confecționarea altora, la coaserea perdelelor și la repararea găurile din țesături. Necomplicată în funcționare, practică în funcționare, cu funcționalitate universală și un set optim de caracteristici, se poate confrunta cu diferite tipuri de material de orice grosime, de la mătase moale la denim. Mașina de cusut Toyota ERGO 17D are un motor electric cu puterea de 65 W, care îți permite să coși nu numai țesături subțiri și medii, ci și pe cele mai dense, cum ar fi blugii. Toyota ERGO 17D  este echipată cu picioare pentru cusături drepte și cusături în zig – zag, picior pentru butoniere, picior pentru fermoare, set de ace și suveici. Dacă nu te-am convins, îți oferim o a doua versiune,  Singer Supera 5523 care oferă 23 de programe de cusut și 1100 imp/min.

Cum alegi o mașină de cusut bună

 Ghidul cumpărătorului

Pentru a alege o mașină de cusut bună, în primul rând, determină exact ceea ce vei face cu ea. Vrei doar să o ai la îndemână pentru a putea să-ți  scurtezi în mod independent, pantalonii și fustele și pentru a nu mai fi nevoită să mergi de fiecare dată la croitor? Sau poate ai nevoie să-i coși copilului tău  sacoul pe care îl descoase deseori la școală? Dacă dorința ta este de a coase costume de carnaval pentru copii sau dacă te gândești să muncești din greu pentru garderoba ta și a altora, realizând rochii de vară  din țesături ușoare sau veste din blănuri și blugi duri, atunci vei avea nevoie de o mașină de cusut performantă, care să poată realiza toate acestea. După ce ați determinat scopul, poți continua cu alegerea modelului optim.

În primul rând, compania producătoare trebuie să fie una de renume, în al doilea rând, tipul de mașină de cusut și, în al treilea rând, setul necesar de funcții care să execute fără probleme cusăturile de care ai nevoie.  După ce ai analizat toți acești factori, poți să începi să cauți o mașină de cusut la un preț bun.

 Nivelul de experiență

Înainte de a te decide ce model să cumperi, trebuie să știi exact ce nivel de experiență ai.  Dacă nu ai experiență și această mașină de cusut îți este necesară doar pentru coaserea hainelor în mediul casnic, atunci ai nevoie de  un model clasic, mai ieftine. Modelele clasice nu sunt mai proaste decât cele scumpe și vor face față operațiunilor de coasere standard. Acestea pot efectua și alte tipuri de cusături, cum ar fi formarea de bucle, cusături decorative, coaserea fermoarelor și multe altele. Dacă ești o croitoreasă avansată, trebuie să acorzi atenție, celor mai moderne modele, cu peste 20 de operații de cusut, cu care poți face, de exemplu, o cusătură și bucle complexe pe materiale tricotate. Apropo, în legătură cu tricotajele, poți acorda atenție liniei elastice a modelului ales, deoarece în caz contrar pot apărea probleme legate de coaserea țesăturilor tricotate.

Viteza de cusut este, de asemenea, un indicator important, dar nu întotdeauna. Cu cât este mai mare viteza de coasere, cu atât mai bine. Mașina de cusut la viteze mari se mișcă foarte rapid, dar necesită și o vastă experiență, precum și abilități necesare. Altfel, persoanele casnice, neexperimentate, se pot baza pe modele mai potrivite, cu o viteză de aproximativ 400-600 de cusături pe minut, iar profesioniștii, cu siguranță, vor fi mulțumiți de mașinile cu o viteză de coasere de peste 700 de cusături pe minut. La majoritatea mașinilor de cusut, viteza poate fi reglată, iar atunci când selectezi pasul de cusut, acordă atenție și acestei posibilități.

 Mecanismul

Mașinile de cusut sunt împărțit în: electromecanice și electrice. Cele mai simple mașini de cusut sunt cele electromecanice. Acest tip de dispozitiv nu necesită cunoștințe speciale pentru utilizarea sa, și se distinge printr-un preț scăzut, însă nu vei putea crea cusături artistice. Cu o mașină de cusut de acest tip, pot fi aplicate toate cusăturile de pe panoul frontal. Prin rotirea pur și simplă a roții, poți selecta  cusătura, poți seta  lungimea și lățimea cusăturii și apoi continui direct cu cusutul. Mașinile de cusut electromecanice nu sunt proiectate pentru o cantitate serioasă de lucru. Însă au aproape toate funcțiile necesare mediului casnic și pot deveni un asistent simplu și convenabil pentru începători.

Mașina de cusut electrică poate fi folosită pentru a face cusături de calitate fiind destinată persoanelor cu experiență, și nu doar pentru reparații cotidiene sau cusături obișnuite. Mașinile de cusut electrice sunt echipate cu un sistem electric integrat, care îți poate permite să gestionezi cu ușurință toate operațiunile de coasere prin simpla apăsare a unei pedale. Acestea oferă o varietate largă de cusături decorative și de finisare cu elemente de broderie, ceea ce face posibilă fabricarea îmbrăcămintei de calitate.

 Suveica

Suveica unei mașini de cusut moderne, în timpul coaserii oscilează sau se rotește într-un plan orizontal sau vertical. Suveica oscilantă este cea mai simplă. Este familiară pentru multe  mașinile de cusut și de altfel,  este utilizată de toți producătorii în mașini de cusut electromecanice. Dezavantajele acestui tip de suveică, sunt considerate vibrațiile ridicate în timpul funcționării, viteză redusă de coasere, lățime cusături limitată, care nu poate fi mai mult de 5 mm și nu oferă cea mai înaltă calitate a cusăturii. Suveica dublă cu transfer dublu, este cel mai frecvent tip de dispozitiv. Această suveică este cea mai convenabilă pentru umplerea bobinei cu ață. Acest lucru este convenabil, deoarece facilitează estimarea cantității de ață pentru cusut. Mașinile echipate cu un astfel de dispozitiv, vibrează mai puțin în timpul funcționării.

Trebuie remarcat faptul că, mașinile de cusut cu acest tip de suveică, nu permit ruperea sau încurcarea firului de ață. Suveica  orizontală nu necesită lubrifiere. Dezavantajele unei astfel de piese include reglarea tensiunii filetului inferior, iar  pentru a ajunge la șurubul de reglare, este necesar să scoți placa acului. Cea verticală dublă este utilizată pe mașinile de cusut electromecanice mai scumpe. Unele suveici cu un design similar, sunt utilizate pe mașinile profesionale de cusut. Principalul avantaj este fiabilitatea ridicată. Mașinile echipate cu o astfel de suveică sunt, de asemenea, mai puțin vibrante în comparație cu modelele ieftine, iar probabilitatea de încurcare a firului inferior este, de asemenea, redusă. Un avantaj important al acestui model orizontal, este confortul de reglare a tensiunii firului inferior.

 Funcții și accesorii

Funcțiile fiecărui model sunt prescrise în instrucțiuni, de obicei pe primele pagini. Fiecare model este echipat cu diferite piese de schimb și accesorii. Acestea pot fi tot felul de piciorușe, bobine, un lubrifiant, un cater integrat pentru tăierea resturilor și pentru retușuri, un set de ace pentru cusături, o șurubelniță în miniatură, o periuță pentru praf, două, trei suveici. Unele mașini de cusut au și funcție de brodat, putând realiza diverse modele ale broderiilor. Fiecare model de mașină de cusut, trebuie să fie însoțit de un manual de instrucțiuni.

Cumpărarea unei mașini de cusut se poate face direct din magazinele de electrocasnice sau mult mai simplu din magazinele online, unde sunt descrise toate funcțiile și toate caracteristicile dispozitivelor de cusut, indiferent de producător. Astfel, poți face alegerea corectă pentru nevoile și preferințele tale.

Comentarii

Leave a reply

Review IT