Glucometre bune – Cel mai bun glucometru + Ghid

Diabetul este o boală cronică în care organismul uman nu produce suficientă insulină, hormonul necesar pentru transformarea zahărului și a altor alimente în energie. Există două tipuri de diabet și ambele tipuri cu consum de insulină, diabetul de tip 2 putând fi controlat prin medicamente. Cu toate acestea, insulina și unele medicamente pot provoca hipoglicemie, caracterizată printr-un nivel anormal de scăzut, de glucoză în sânge. Pentru toți pacienții cu diabet zaharat sau hipoglicemie, este foarte important să își controleze nivelul de zahăr cu un glucometru. Acest mic dispozitiv computerizat, măsoară și îți arată nivelul de zahăr din sânge.

Practic, toate glucometrele funcționează pe baza aceluiași principiu. Se introduce banda de test în dispozitiv, apoi,  degetul mijlociu este înțepat cu un ac  și picătura de sânge este plasată pe această bandă. După câteva secunde informațiile apar pe ecran. Principalele diferențe dintre aceste dispozitive sunt prețul, cantitatea de memorie a informațiilor, precizia măsurătorii  și aceasta este cea mai importantă în determinarea dozei de insulină, precum și durata timpului de testare. Dar, recent au apărut noi sisteme, care sunt oarecum diferite de celelalte, iar noi am ales două dintre cele mai bune dispozitive, dezvoltate pe baza tehnologiilor moderne și care sunt foarte ușor de utilizat.

Unul dintre aceste glucometre este CareSens Dual, acesta contine 110 teste de glicemie si vine cu tehnologia i-Sens. Modul de folosire este foarte simplu:

1. Introduceti testul in glucometru;
2. Apropiati testul de picatura de sange, aceasta se va absorbi prin capilaritate;
3. Cititi rezultatul.

Utilizatorul poate vedea tendințele în ceea ce privește nivelurile de zahăr din sânge, poate să-și facă măsurătorile și să ia un medicament în caz de nevoie, și, poate să monitorizeze durata de valabilitate a benzilor de testare. Rezultatele măsurătorilor sunt afișate pe ecranul LED timp de 5 secunde și sunt transmise automat prin intermediul Bluetooth pe un dispozitiv mobil bazat pe iOS. În acest caz, pentru analiză se folosește o picătură de sânge cu un volum de numai 0,7 μl. În cazul în care îți dorești altceva, îți recomandăm glucometrul Accu Chek Active cu 60 de teste.

Cum alegi cel mai bun glucometru

Ghidul cumpărătorului

Progresul științific oferă o oportunitate deosebită în dezvoltarea multor ramuri ale vieții umane și inclusiv a medicinei. Dispozitivele tehnice moderne facilitează în mod semnificativ monitorizarea bolilor pacienților și munca medicilor. Una dintre realizările din domeniul medicinei este glucometrul, care poate să măsoare în doar câteva secunde nivelul de zahăr din sânge. Această analiză importantă, face posibil ca persoanele care suferă de diabet zaharat, să evite complicațiile grave ale bolii, în special, creșterea sau scăderea bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Aceste dispozitive moderne sunt importante pentru măsurarea în timp util a glucozei din sânge. Glucometrul este suficient de compact, pentru a nu ocupa mult spațiu acasă. Cel mai important avantaj,  constă în faptul că măsurarea glicemiei din sânge poate fi efectuată atât acasă, cât și în exterior, adică la o petrecere, în călătorii de afaceri, în vacanță etc. Astfel, o persoană care suferă de diabet zaharat devine mai mobilă, își poate ajusta în mod independent nutriția și își poate administra insulina. În acest caz, nu mai are nevoie să meargă la medic sau la diverse policlinici, așa cum se proceda cu ceva timp în urmă, pentru a face măsurătorile necesare.

Glucometru - Modele populare:
Aparat pentru determinarea glicemiei SD CODE FREE
Glucometru CareSens N + 200 teste
Glucometru Healthy Line SHL-G800
Glucometru CareSens N + 100 teste + 100 ace
Pachet promo PalmLab - 1 glucometru CODEFREE + 210 teste

 Cantitatea de sange. Pentru analiza sângelui este necesară o cantitate de sânge cuprinsă între  0,5 și 1 micro litru, practic o picătură de sânge mai mare sau mai mică, în funcție de modelul dispozitivului. Cu cât glucometrul este mai modern, cu atât volumul de sânge va fi mai puțin și mai ușor de determinat valorile glicemice, mai ales atunci când pacientul se află într-o stare critică.

 Viteza de citire. Glucometrul este un dispozitiv tehnic, la care sunt atașate diverse accesorii. În interiorul acestuia este un microprocesor, în care are loc conversia concentrației de glucoză la tensiune sau curent electric. Pentru a face acest lucru, se folosesc senzori care sunt electrozi de platină sau de argint, care efectuează electroliza peroxidului de hidrogen.  Procesul de măsurare a glucometrului este exercitat printr-o relație liniară. Cu cât este mai mare concentrația acestuia, cu atât este mai mare nivelul curentului sau a tensiunii electrice.

Cu toate acestea, acești parametri fizici sunt complet neinteresanți pentru o persoană care efectuează măsurătoarea. Însă, aceștia sunt și cei care fac posibilă descoperirea rezultatului numeric al zahărului din sânge în unități convenționale, de exemplu 4,8 mmol/l. Rezultatul măsurătorii este afișat pe ecran într-un interval de timp cuprins între 5 și 60 de secunde. Viteza de citire a unui glucometru trebuie să fie cât mai rapidă, deoarece persoanele care suferă de diabet prezintă risc de scădere sau de creștere bruscă a glicemiei.

 Functia de memorare. În plus, față de măsurarea directă a glucozei, funcția de memorare conține și alte informații: rezultatele testelor anterioare pentru diferite perioade de timp, valorile medii înainte și după mese, data și ora, etc. Diferite dispozitive au opțiuni individuale, care facilitează foarte mult viața oamenilor care sunt forțați să monitorizeze constant glicemia cu ajutorul glucometrului, mai ales a persoanelor care suferă de diabet zaharat insulino-dependent.

Dispozitivul se oprește după utilizare, dar toate informațiile sunt stocate în memorie pentru o perioadă lungă de timp. Deoarece funcționează cu baterii, este necesar ca o persoană să aibă întotdeauna disponibilă o baterie de rezervă. În general,  glucometrul are un nivel scăzut de consum de energie, deci un set de baterii este suficient pentru câteva luni sau chiar ani. Dacă citirile glucometrului de pe afișaj devin vizibil indiscrete sau dispar de pe afișaj periodic, atunci este timpul să schimbi bateria.

 Fiabilitate. Viața unui diabetic este semnificativ diferită de cea a unei persoane care nu suferă de o asemenea boală. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să duci un mod de viață închis. Diabetul zaharat este o boală care poate fi controlată. Dispozitivul, simplu în funcționare, este un fel de mini-laborator de acasă care îți permite literalmente, în câteva secunde, să determini nivelul de glucoză din sânge. Glucometrul trebuie să aibă un ecran suficient de lat, cu simboluri mari, clare și ușor de citit. Adică, persoanele în vârstă, precum și utilizatorii cu vedere slabă, să poată vedea cu ușurință rezultatul măsurătorilor. Dispozitivul trebuie să fie destul de compact și confortabil de ținut în mână, și mai mult decât atât să fie echipat cu o suprafață antiderapantă.

 Accesorii. Glucometrul este de obicei vândut într-un ambalaj convenabil dintr-un material durabil, care se închide cu ușurință. Acest etui pentru glucometru poate avea secțiuni sau buzunare suplimentare în care o persoană poate pune lucruri importante cum ar fi o foaie cu înregistrări ale indicilor de glucoză, o schemă de terapie cu insulină etc. Etui-ul se aseamănă, de obicei, cu o geantă mică, ușoară și compactă care poate fi transportată oriunde.

Împreună cu glucometrul, în pachet se găsește de obicei, un mâner-scarificator, un set de ace de unică folosință pentru perforarea pielii (lancete), un set de benzi mici de testare pentru glucometru. Unele glucometre mai dețin un set de baterii înlocuibile sau o baterie reîncărcabilă și instrucțiuni pentru utilizarea dispozitivului. Diferitele firme mai completează dispozitivele cu accesoriile lor, de exemplu, un stilou injector  denumit pen, pentru introducerea insulinei și o soluție de control pentru a verifica acuratețea informațiilor. Dacă dispozitivul este folosit în mod corespunzător, acesta poate fi folosit o perioadă lungă de timp. 

Comentarii

Leave a reply

Review IT