Cel mai bun etilotest/Alcool tester – Masoara nivelul alcoolemiei din aerul expirat

În trecut, testele de alcool nu puteau fi văzute decât de către inspectorii de trafic, de stat sau personalul medical. Astăzi, tot mai mulți șoferi doresc să cumpere un etilotest pentru uzul personal. Acest dispozitiv îți poate permite să monitorizezi conținutul de alcool din sânge și să știi dacă poți conduce sau nu automobilul. Alcooltestul este un dispozitiv precis care poate determina concentrația de alcool din sângele unei persoane. Pentru a efectua analiza, trebuie doar să introduci o anumită cantitate de aer în dispozitiv.

După o analiză rapidă, rezultatul poate fi văzut pe afișaj. Unitatea de măsură cu care este determinată concentrația de alcool se numește ppm. Un ppm arată că un gram de sânge conține un gram de alcool etilic. Acest lucru înseamnă că, dacă dispozitivul arată 0,3 ppm, atunci un litru de sânge conține 0,3 grame de alcool. Primele dispozitive capabile să evalueze nivelul de alcool din sângele unei persoane, au apărut în anii 1930 în Statele Unite. Nu puteau arăta cât de mult  alcoolul era în sânge, dar erau destul de fiabile pentru a determina dacă subiectul a băut sau nu.

Cel mai popular alcooltest profesional este  Drager Alcotest 5820. Prețul său este destul de mare, dar aparatul este profesional și oferă precizie. Este de dimensiuni mici, ușor de gestionat și de mare precizie. Dispozitivul este echipat cu un fel de imprimantă, ceea ce înseamnă că rezultatul poate fi imprimat imediat. Testerul stochează în memorie până la 1000 de măsurători, oferă precizie, are abilitatea de a imprima rezultatele, comunică cu imprimanta prin comunicație optică, fără cabluri și poate fi folosit cu piesa bucală sau fără. Aparatul este recomandat de Inspectoratul de Stat pentru Siguranța în trafic. Dacă prețul ți se pare prea mare, îți recomandăm  GreenWon PFT-65S la un preț destul de accesibil.

Etiloteste - Modele populare:
GreenWon PFT-65S
GreenWon AT-838
Digital Police PFT-65S
GreenWon AT-856F
Alcofind AF 33

 Cum alegi un etilotest bun

Ghidul cumpărătorului

În ziua de astăzi, orice om poate beneficia de un etilotest, nu numai poliția rutieră. Acest dispozitiv folosește conducătorilor auto care obișnuiesc sa mai bea câte un pahar de alcool înainte de a urca la volan. În acest caz poți verifica singur nivelul de alcoolemie și numai așa vei ști dacă te poți urca la volan fără niciun risc sau nu. Alcooltestul este folosit, de asemeni chiar și de companiile de transport, întreprinderi sau instituții, pentru a testa angajații care conduc mașinile de serviciu și nu numai. Însă pentru a cumpăra un etilotest bun, trebuie să cunoști câteva caracteristici ale acestuia, pentru a ști sigur că la efectuarea testului, parametrii sunt prezentați corect.

 Tipologie. Toate dispozitivele moderne pentru măsurarea alcoolului din sânge sau a conținutul de vapori în aerul expirat, sunt împărțite în 2 grupe principale, cum ar fi :

    • dispozitive pentru uz personal
    • dispozitive complete care sunt utilizate pentru examinarea medicală, precum și pentru verificarea  șoferilor de către angajații poliției rutiere.

În ceea ce privește dispozitivele profesionale, ele se numesc alcoolmetre  sau analizoare de vapori ale standardului în aerul expirat. Un astfel de dispozitiv  se referă la mijloacele principale  sau oficiale  de măsurare a alcoolului și trebuie testat o dată pe an. Alcometrele sunt echipate cu un  dispozitiv special pentru imprimarea citirilor (măsurătorilor).

Pentru a răspunde la întrebarea frecventă adresată de mulți conducători auto, de ce unele modele de etilotest au prețuri diferite, și uneori chiar un preț ridicat, este necesar să înțelegi că aceste dispozitive sunt împărțite în 4 grupuri principale. În plus, această împărțire în grupuri, are loc pe baza numărului de teste zilnice pe care este proiectat dispozitivul în sine.

Principalele grupuri de testere de alcool, sunt:

  • Ultra-performante – concepute pentru poliția rutieră,
  • Individuale – pentru uz personal și  profesionale care de obicei, au o singură funcție care arată prezența sau absența alcoolului în sânge. Principala diferență dintre acestea, este prezența unui  ecran special care demonstrează acuratețea informațiilor, cu afișaj în format digital.

Cele mai moderne dispozitive  sunt capabile să afișeze rezultatul final, cu o precizie de 1/100 fracție, fără a fi rotunjită valoarea. Un analizor de alcool cu ​​ senzor infraroșu este mai des folosit în laboratoare. Radiațiile infraroșii găsesc alcool în aerul expirat și analizează cantitatea acestuia. Dar pentru un rezultat corect, este importantă o anumită temperatură ambiantală. Versiunea cu senzorul electrochimic are o sensibilitate ridicată, oferă rezultate precise, iar temperatura aerului nu distorsionează rezultatele testului. Acestea sunt modelele care alcătuiesc topul celor mai bune testere de alcool.

Alegerea unui etilotest nu poate fi lipsită de ambiguitate, pentru că de fiecare dată trebuie luate în considerare nuanțele individuale. Unii caută un tester profesional capabil să efectueze o analiză multiplă, în timp ce alții optează pentru aparatele compacte de uz casnic. Care opțiune este mai bună, depinde de scopurile fiecărei persoane.

Alcooltesterul de acasă este un dispozitiv portabil ieftin care arată ca un telefon mobil. Mecanismul de funcționare a acestui tip de dispozitiv este destul de simplu: o persoană expiră aerul, după care nivelul de alcool în ppm sau alte unități de măsură este afișat pe ecran. Aparatele electrocasnice pot fi cu sau fără un muștiuc. Cele mai ieftine sunt capabile să analizeze numai porțiuni de 2-5″ de aer pe zi. Rezultatele în acest caz, sunt departe de realitate. Dispozitivele mai scumpe permit în jur de cincizeci de teste. Analizatoarele de uz casnic, de regulă, sunt concepute pentru utilizare individuală.

Un etilotest profesional este un dispozitiv staționar mai greoi, alimentat de o baterie. Astfel de dispozitive sunt folosite în instituțiile medicale și în poliție. Avantajul lor este rezultatul foarte precis și un număr nelimitat de „sesiuni”. Unele modele includ un dispozitiv suplimentar pentru imprimarea instantanee a rezultatului testului. În plus, există opțiuni echipate cu o cameră foto pentru fotografierea feței subiectului. Acest tip de alcooltester este deseori numit alcoolmetru. Un alt tip de testere de alcool sunt special concepute pentru a verifica personalul în întreprinderi și birouri. Pentru a porni dispozitivul și pentru a sincroniza rezultatele, sunt de obicei utilizate muștiuce de plastic, amprente digitale sau butoane pe dispozitiv.

 Calibrarea. Toate aparatele de respirat au un senzor care trebuie să fie reglat sau modificat periodic, astfel încât citirile instrumentului să fie corecte. Aceasta se numește „calibrare”. Doar timpul dintre calibrări este diferit și depinde de tipul senzorului. Există alcooltestere personale cu senzor de semiconductori. La acestea, senzorul permite 250 de utilizări corecte. De regulă, calibrarea se face o dată la  7-8 luni. Dacă dispozitivul este utilizat în mod corect, de până la 5 ori pe zi, calibrarea dispozitivului personal va trebui făcută de mai multe ori pe an. Înlocuirea sau reglarea senzorului se efectuează de obicei în centrul de service, însă există mai multe modele care au avantajul de a permite schimbarea senzorului în mod independent, fără a contacta centrul de service.  Aceste dispozitive au un contor de testare pentru a putea vedea când este timpul să fie calibrat. Pur și simplu se deschide capacul de pe panoul din spate al dispozitivului, se scoate senzorul  deja folosit și  se introduceți un nou senzor.

 Funcționalitatea. În funcție de model, aceste etiloteste sunt dotate cu funcții avansate de securitate, precum protecția prin parolă și blocarea calibrării, cronometru pentru timp și dată, tastatură suplimentară pentru introducerea ușoară a datelor, funcția de imprimare, interfață pentru conectarea la PC și diagnosticare la distanță cu ajutorul unui software, mod de eșantionare automat, manual și pasiv, ecran LCD cu iluminare din spate și control automat al luminozității, pentru a asigura o vizibilitate excelentă a textului atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții,  piese de siguranță care protejează operatorul de contactul cu capătul umed al muștiucului, cel mai scurt timp de răspuns, simplu și ușor de utilizat, indicatori sonori și grafice ale fluxului de aer și alcool expirat, durata lungă de viață a bateriei, de până la 6000 de teste, senzor cu platină pentru celule de combustibil de dimensiuni mari,  pentru măsurători fiabile.

Comentarii

Leave a reply

Review IT