Reparatii navigatii auto, sisteme navigatie – clarificari

Intrebare: Cum stie GPS-ul unde ma aflu?

Raspuns profesionisti Reparatii navigatii auto: Un sistem de navigare foloseste doua lucruri pentru a urmari locatia si destinatia:
– GPS (Global Positioning System) – dispozitivul dumneavoastra de navigare comunica simultan cu mai multi sateliti GPS printr-o antena incorporata sau externa pentru a determina pozitia.
– Harti rutiere si programe software ample – drumuri principale, drumuri judetene, strazi din oras, puncte importante de interes (inclusiv restaurante si hoteluri). Majoritatea navigatorilor portabili au harti pre-incarcate. Unele sisteme incorporate vin cu discuri DVD cu harti.

Sistemul de navigatie determina pozitia dumneavoastra prin compararea inforamtiilor pe care le primeste de la satelitii GPS cu informatii din harta rutiera. Apoi se calculeaza cea mai buna ruta catre destinatia dumneavoastra.

Intrebare: Cum ii spun GPS-ului unde vreau sa ajung?

Raspuns Reparatii navigatii auto: Sistemele de navigatie au o interfata on-screen care va permite sa introduceti destinatia. In general e suficient sa selectati pur si simplu orasul in care va aflati, apoi introduceti strada/ adresa. Multe sisteme inlesnesc acest lucru prin utilizrea textului predictiv, oferindu-va sugestii dupa numai cateva litere, asa incat nu sunteti nevoit sa tastati denumiri lungi de oras si strada. Veti avea de asemenea posibilitatea de a selecta o intersectie sau de a alege sa mergeti in „centrul orasului”.

Optiunile de destinatie includ si puncte de interes specifice. Puteti alege un anumit punct inainte de a plecare sau puteti gasi un punct de interes ori de cate ori ajungeti la destinatie. Punctele de interes includ de regula restaurante, hoteluri, banci, benzinarii si chiar bancomate in unele cazuri.

Unele sisteme de navigatie au capacitatea de a raspunde la mesajele vocale – pur si simple rostiti destinatia.

Intrebare: Cat de precise sunt aceste sisteme?

Raspuns Reparatii navigatii auto: Sistemele de navigatie sunt foarte precise. Dispozitivul de navigatie recalculeaza in mod constant pozitia dumneavoastra. Procesoarele de pe receptorul GPS cat si pentru antena ajuta sistemul sa se blocheze pe semnalul satelit si sa traduca rapid informatiile pentru a urmari pozitia in timp ce conduceti masina.

Pot sa actualizez hartile?

Raspuns: Majoritatea sistemelor de navigatie, portabile sau integrate, va permit sa actualizati hartile – fie prin incarcarea unora noi in memoria incorporata, fie prin achizitionarea de discuri cu harti de actualizare, in functie de formatul pe care il utilizeaza dispozitivul dumneavoastra de navigatie. Actualizarile de harti sunt afisate periodic si reflecta cele mai recente informatii de harti – inclusiv modificari rutiere sau constructii noi. Cu toate acestea, nu ar trebui sa va actualizati hartie prea des. Preturile pentru actualizarile hartilor depind de producatorul sistemului de navigatie si pot varia – in special in cazul unitatilor de navigare integrate.

Pentru actualizari si Reparatii navigatii auto contacteaza-ne azi.

Comentarii

Leave a reply

Review IT