REVIEW

Cum alegi cel mai bun umidificator de aer + TOP

Aerul curat, proaspăt și moderat din casă, reprezintă componenta principală a unui microclimat sănătos. Medicii și oamenii de știință  susțin de mult timp și au confirmat faptul că, aerul foarte uscat sau foarte umed este dăunător oamenilor, în special acolo unde cresc copii mici. Astăzi îți vom spune cum să alegi un umidificator de aer, făcând o evaluare a celor mai bune dispozitive din anul 2018, astfel încât, cu ajutorul recomandărilor noastre, să poți alege pentru casa ta și pentru sănătatea bebelușilor sau copiilor tăi, un dispozitiv cu adevărat eficient care să te deservească o lungă perioadă de timp. Ghidul nostru se bazează pe feedback-ul utilizatorilor care au testat  caracteristicile și capacitățile diferitelor tipuri de umidificatoare de aer.

Model Preț
1. Philips HU4813/10 - 44 mp
2. Evap3 Vornado USA - 65 mp
3. Philips HU4801/01 - 25 mp
4. ROWENTA HU5220F0 - 53.6 mp
5. Clean Air Optima CA605 - 65 mp

Unul din cele mai bune umidificatore ale anului 2018 este Evap3 Vornado USA. Este un dispozitiv de înaltă calitate și fiabilitate, putând fi folosit pentru încăperi de până la 65 mp. Este extrem de eficient pentru omogenizarea uniformă a aerului pentru diverse spații, fiind eficient în special,  pentru spațiile unde locuiesc copii. Principiul de funcționare, presupune trecerea aerului din încăpere prin cele două filtre umede, cu care dispozitivul este dotat. Umiditatea poate fi reglată atât automat cât și manual, putând selecta valoarea preferată sau presetându-l la o anumită valoarea pentru a-l lăsa să meargă continuu în modul ales. În lipsa acestuia, o varianta mai ieftina ar fi,  umidificatorul cu ultrasunete Air Naturel Humini, iar pentru cei cu un buget mai mare, recomandăm modelul Philips HU4813/10.

Cum alegi un umidificator de aer bun

 Ghidul cumpărătorului

Multe mame au auzit despre necesitatea umidificării aerului în camera în care copilul doarme și se joacă.  Aerul rece și umed este util și ajută la prevenirea multor probleme de sănătate, acest lucru fiind recunoscut de majoritatea pediatrilor. Mai mult, oamenii de știință au stabilit ca temperatura ridicată, combinată cu aerul uscat, mărește brusc încărcătura termică a corpului și provoacă o serie de încălcări ale funcțiilor sale. Aerul uscat din încăpere amplifică efectul microbilor, acest lucru fiind nefavorabil mai ales pentru sugari și copiii mici. Aerul uscat este saturat cu praf, polen și bacterii. Prin urmare, o persoană care respira  aer uscat, poluat, poate răni permanent căile respiratorii și mai mult decât atât, acest lucru poate duce la uscarea plămânilor. Umidificarea eficientă a aerul se poate face numai cu ajutorul tehnologiilor moderne.

Potrivit experților, umiditatea relativă în orice cameră în special în camera copiilor, ar trebui să fie de  55-65%. În practică, acest lucru aproape că nu se întâmplă: în timpul iernii, aerul se usucă datorită dispozitivelor de încălzire, iar în timpul verii  datorită razelor solare. Drept urmare, într-un apartamentul obișnuit, indicatorul de umiditate atinge aproximativ 40%. Cea mai bună metodă de umidificare a aerului, este utilizarea dispozitivelor speciale disponibile pe piață. Acestea sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de principiul de funcționare: cu aer rece, cu abur și cu ultrasunete. Atunci când dorești să cumperi un astfel de dispozitiv pentru camera copiilor tăi, ar trebui să ții cont de câteva caracteristici, și anume:

 Suprafața utilă ce trebuie acoperită

Atunci când dorești să cumperi un umidificator, trebuie să ții cont de suprafața camerei copilului. Acest lucru este necesar, deoarece există posibilitatea de a cumpăra un dispozitiv prea mare sau prea mic, și astfel, existând riscul ca aerul din încăpere să nu fie cel optim, ci să se creeze ori prea multă umezeală, ori aerul să fie uscat din cauza aparatului prea mic. Trebuie să ții cont că vei cumpăra acest dispozitiv pentru camera copilului, care pe timpul nopții are ușa închisă. Dacă există o umezeală prea mare, există riscul de a crea condiții optime pentru apariția mucegaiului.

 Tipul de aer cu care lucrează

În conformitate cu principiul de funcționare, există două tipuri de umidificatoare cu aer cald și cu aer rece. Recomandabil ar fi folosirea unui umidificator pe timp de vară și a unuia pe timp de iarnă, chiar dacă acest lucru duce la o cheltuială mai mare. De altfel, în comerț se găsesc umidificatoare care pot funcționa cu ambele moduri de aer, acesta fiind chiar recomandabil, ce-i drept prețul fiind ceva mai mare. Umidificatorul cu aer cald este tipul de instrumente cu aburi, care permite nu numai încălzirea aerului, ci și dezinfectarea cu abur steril. Principiul de funcționare se bazează pe faptul că apa este încălzită până la punctul de fierbere și se transformă în abur, fiind apoi disipată în cameră, mărind astfel, umiditatea. Unele modele pot fi folosite ca inhalatoare.

 Nivelul de zgomot

În ceea ce privește zgomotul, urechea umană poate percepe un nivel de zgomot de 20-25 dB, astfel încât nivelul de zgomot acceptabil pentru un umidificator amplasat în camera copiilor,  trebuie să fie undeva la  30-35 dB. Acest lucru nu este obligatoriu, ci în funcție de percepția copilului. Unii bebeluși se simt mai bine în condiții de zgomot, alții devin iritați la perceperea chiar și a celui mai mic zgomot. Pentru a testa sensibilitatea copilului, te poți folosi de zgomotele produse de aspirator sau de mașina de spălat. Dacă copilul nu este deranjat de aceste zgomote, cu siguranță nu va fi deranjat nici de zgomotul produs de umidificatorul de aer.

 Capacitatea rezervorului

Ideal ar fi să te orientezi către un dezumificator cu un rezervor care are o capacitate mai mare de 1 litru. Astfel, acesta poate funcționa fără reumplere timp de mai multe ore. Apa din rezervor poate fi consumată mai lent sau mai rapid, în funcție de setările nivelului de umiditate. Pentru a menține o umiditate constantă mai ales în camera copiilor, ai nevoie de un higrometru. Acesta poate măsura corect umiditatea din încăpere și astfel vei știi întotdeauna care este valoarea umidității.

 Functia de ionizare

Ionizarea aerului într-un apartament nu are loc în mod natural, deoarece nu există nici un efect direct al surselor naturale, iar pentru acest lucru ai nevoie de un dezumidificator cu funcția de ionizare. Această funcție creează ioni de aer în încăpere, fiind benefici mai ales în camera  copilului.  În casă, calitatea aerului este afectată de evaporarea radiațiilor undelor electromagnetice de la televizoare și calculatoare. Această funcție de ionizare a umidificatorului de aer, nu are efecte negative, ci din contra, pozitive. Avantajele și efectele pozitive ale funcției de ionizare,  pot fi utile pentru copilul tău și nu numai. Aerul saturat poate avea avantajele lui. Mai întâi, este activată activitatea eritrocitelor, mărind astfel schimbul de gaze din plămâni cu 10%. Acesta este factorul care, în cea mai mare parte, determină toate celelalte efecte ale ionizării aerului:

  • Îmbunătățirea calității somnului. Visul este mai profund, mai sănătos și aduce o odihnă completă.
  • Crește eficiența și capacitatea de concentrare.
  • Ionii de aer pot ajuta în lupta împotriva depresiei sau nevrozei.
  • Gazele cu sarcină negativă atrag particule dăunătoare din aer, ajutând la curățarea acestuia de praf, alergeni și molecule de gaze, ionii de aer fiind foarte benefici pentru sănătatea copiilor.

 Protectia la lipsa apei

Ca orice dispozitiv electrocasnic, și umidificatorul de aer trebuie să dețină o protecție. Protecția la lipsa apei este foarte utilă, deoarece această funcție poate opri aparatul în cazul în care acesta rămâne fără apă. Pentru a-l proteja împotriva deteriorării, funcția de protecție a lipsei de apă poate pune aparatul în stand-by și astfel poate preveni eventualele accidente, dacă dispozitivul ar funcționa fără apă. De asemenea, există umidificatoare cu această funcție și care prezintă semnal acustic sau optic, înainte ca apa să fie consumată în totalitate.

 Directia de pulverizare

Orice umidificator ar trebui să aibă posibilitatea de a regla direcția de pulverizare, însă acest lucru nu poate fi întâlnit la toate dispozitivele. Atunci când alegi să cumperi un umidificator de aer, este indicat să verifici dacă acesta deține posibilitatea de a regla direcția de pulverizare spre spațiile libere din încăpere.

 Puterea de pulverizare

Puterea de pulverizare poate fi setată în mod automat în funcție de nivelul de umiditate din camera sau poate fi setată manual,  în funcție de modelul dispozitivului.

 Senzor de umiditate

Dacă umidificatorul de aer prezintă un higrometru și un termometru încorporat, poate fi reglat mult mai ușor la parametrii doriți. Senzorul de umiditate poate face aparatul să se oprească singur atunci când ajunge la nivelul de umiditate setat. Astfel este prevenită  apariția mucegaiului pe pereții încăperii.

 Umidificatoarele moderne

Acestea sunt dotate cu compartimente speciale pentru amplasarea uleiurilor aromatice. Astfel, copilul tău va avea un somn liniștit și odihnitor, deoarece rolul acestor aromatizante este de a crea un mediu ambiental cât mai plăcut și mai liniștitor.

 Greutatea dispozitivului

Greutatea umidificatorului de aer depinde de dimensiunea lui și de dotările pe care le are încorporate. Ideal ar fi ca acesta să fie cât mai mic și să fie dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a fi cât mai eficient, și bineînțeles, să poată fi transportat oriunde în casă.

Cel mai bun umidificator de aer, este cel de care ai tu nevoie. Acesta trebuie să dețină dotările necesare, pentru a fi cât mai eficient în crearea unui mediu ambiental plăcut.

Comentarii

Leave a reply

Review IT