TOP: Cele mai bune 5 fonduri de ten pentru sezon

Poate că o mulțime de fete care aleargă după inovații cosmetice, au observat că aproape toate marile companii au început să producă fonduri de ten irizate, cu diverse umbre prismatice și o mulțime de alte lucruri interesante, concepute pentru a face tenul să arate sănătos și strălucitor. Mulți make-up artiști susțin că tendința modei în machiajul din 2021, include pielea strălucitoare. Însă, un astfel de efect ar trebui realizat nu în detrimentul stratului hilar și a stratului gros de remediu tonal, ci în detrimentul frumuseții naturale a pielii. Prin urmare, în machiaj este mai bine să folosești fonduri de ten cu o textură ușoară, iar pentru imaginile de seară, este permisă utilizarea nuanțelor de rujuri și farduri mai vii. Deci, hai să vedem ce make-up este la modă în 2021.

 

Principala tendință în machiaj 2021 – Naturalețea

Textura ușoară este tendința noului sezon, permițând fetelor să arate proaspete și tinere. Pentru a o crea, se folosesc console și mijloace tonale ușoare. Machiajul pentru primăvară implică doar corectarea deficiențelor. Pentru a crea tonul perfect pentru piele, utilizează un fond de ten care se potrivește tipului tău de piele. El va echilibra tonul și va face mai puțin vizibile neajunsurile. De asemenea, machiajul de vară ar trebui să fie ușor. Atunci când pielea grasă este predispusă la erupții, se recomandă utilizarea pudrei minerale. Machiajul de seară din 2021 poate include un fond de ten iluminator, care va conferi pielii plictisite o strălucire sănătoasă și frumoasă. De asemenea, nu este interzisă folosirea unui bronz și a unui blush. În acest caz, ele trebuie neapărat bine evidențiate.

Fondul de ten selectat corect, este baza oricărei pungi cosmetice. Un ton adecvat, nu numai ca va face ca tenul să arate îngrijit, ci va ascunde și toate neajunsurile. Principalele criterii de alegere sunt: textura, tipul de piele și caracteristicile personale. Când te afli pe stradă vară, problema aplicării machiajului devine complicată.  În condiții de căldură, cosmeticele de calitate scăzută pur și simplu „curg” împreună cu secrețiile glandelor sudoripare. Prin urmare, este timpul să vorbim despre tipul de fond de ten perfect, care să nu producă aceste acest efect.

De mult timp s-a dovedit că cel mai important lucru în make-up, este ca produsele cosmetice să se potrivească cu tipul tău de piele. Prin urmare, relativitatea de a face evaluări ținând cont de produsele cosmetice pe care le-au folosit mii de femei înaintea ta și care au dat rezultate excelente, nu se pot potrivi neapărat și cu pielea ta. Cu toate acestea, numărul de recenzii pozitive indică calitatea, putând face în acest fel o evaluare a produselor. De regulă, ca bază, sunt luați în considerare mai mulți indicatori:

 • cât de eficientă este baza pentru alinierea culorii tenului și cât de eficient ascunde imperfecțiunile pielii,
 • dacă se menține într-o stare ideală pentru o lungă perioadă de timp,
 • dacă este potrivit pentru toate tipurile de piele sau pentru un anumit tip de piele,
 • în mod natural, prețul.

1. Cel mai bun fond de ten pentru orice tip de piele: ascunderea imperfecțiunilor, hidratare, mat

Fond de ten Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place SPF10

Vezi preț
Vei arăta fără cusur timp de 15 ore. Se simte confortabil pe piele și niciodată nu usucă tenul. Mai mult decât atât, nu se întinde și nu se adună în cute. Formula cremoasă ușoară, creează un aspect perfect tenului,  fără cusur și durează toată ziua. Prezintă rezistență la transfer, o culoare naturală fără efect de mască, oferind un finisaj natural mat. Fondul de ten Estee Lauder infuzat cu minerale și emolienți,  condiționează pielea și o hidratează. Este ideal pentru tenul uleios și este rezistent la apă, transpirație și umiditate.

Pentru a acoperi imperfecțiunile, alege o nuanță de fond de ten care se potrivește cu tenul tău sau o nuanță mai deschisă. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să aplici aplici fondul de ten după aplicarea bazei de machiaj. Pentru zona întunecată din jurul ochilor, folosește o nuanță ușor mai deschisă decât baza de machiaj. Pentru tenul neuniform, aplică aceeași nuanță exactă in tonul bazei de machiaj.

Principalele avantaje:

 • costuri accesibile;
 • consum foarte economic;
 • nu închide porii.
Contra:
 • nu există.

2. Cel mai bun fond de ten pentru pielea uscată, sensibilă și cu riduri

Fond de ten Vichy Liftactiv Flexilift Teint 25 Nude

Vezi preț

Fondul de ten Vichy Liftactiv Flexilift Teint 25 Nud aparține celebrei companii franceze de produse cosmetice medicale Vichy și  este un tip de fond de ten special, pentru tenul cu riduri. Acesta este destinat cu precădere femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 și 55 de ani. Produsul conține colagen și microparticule de ceară, care ajuta în mod activ la reducerea ridurilor și pentru a obține un efect de lifting. Efectul acestui produs incredibil de reducere a ridurilor, este vizibil după o lună de utilizare.

Pielea este întinerită și revigorată vizibil. Laboratorul Vichy a dovedit proprietățile în stimularea colagenului de echilibrare a tenului și capacitatea de a ascunde imperfecțiunile. Acesta oferă o strălucire instant la nivelul pielii, are SPF20, este hipoalergenic si nu contine parfum. Este disponibil sub forma unei sticle cu pompă pentru dozare mai ușoară și mai economică.

Principalele avantaje:
 • proprietăți de aerisire a pielii;
 • consum foarte economic;
 • testat dermatologic.
Contra:
 • este potrivit doar pentru femeile cu vârste cuprinse între 30 și 55 ani.

3. Cel mai bun fond de ten pentru pielea grasă

Fond de ten Max Factor Facefinity All Day Flawless, 3in1, 050 Natural

Vezi preț

Max Factor Facefinity All Day Flawless, 3 in 1 este o bază tonală, care înlocuiește 3 instrumente simultan: un fond de ten, corector pentru o acoperire a imperfecțiunilor, fără cusur, cu SPF de protecție 20. Combinația acestor trei instrumente face posibil, realizarea unui  machiaj perfect pentru întreaga zi. Este un remediu perfect de eliminare a pielii plicticoase, oferind un ton perfect pentru întreaga zi. În cazul în care pielea are proprietățile combinate, adică este și uscată și uleioasă, în același timp, acest fond de ten va fi instrumentul tău indispensabil și va fi un salvator pentru pielea grasă, strălucitoare.

Tenul va căpăta o nuanță radiantă și perfect netedă, deoarece la baza ei,  se află tehnologia flexi-retentivă, care creează o textura puternică, dar ușoară, care nu se observă deloc pe piele. Mai mult, particulele micro-corective din formula sa,  protejează împotriva factorilor interni, cum ar fi transpirația și grăsimile subcutanate, corectând și menținând aspectul pielii pentru o lungă perioadă de timp și prevenind luciul. Formula de bază cu protecție UV SPF 20 oferă un efect mat, iar acest lucru se datorează particulelor care absorb excesul de grăsimi.

Principalele avantaje:
 • elimină grăsimea de pe față
 • aplicare economică;
 • testat dermatologic,
 • 3 în 1.
Contra:
 • nu există

4. Makeup pentru hidratare optima

Fondul de ten pentru hidratare poate ascunde defectele pielii și poate uniformiza tenul. Cu cât este mai sofisticat make-up-ul, cu atât tonifierea este mai bună. Fondul de ten pentru hidratare și pentru culoarea pielii, se aplică peste crema de zi, iar acesta revitalizează și netezește fața. În funcție de modul în care ar trebui să arate pielea: naturală sau elegantă, poți alege fie un fond de ten transparent sau unul cu o textură mai densă. Tonifierea este atât de importantă, deoarece pielea are adesea o culoare neuniformă, cu urme de la coșuri, roșeață și  este uleios dacă tenul este gras. Este deosebit de importantă hidratarea, mai ales atunci când pielea este uscată, ridată sau cu pistrui.

Aceste fonduri de ten, conțin două componente: emulsie, realizată din grăsime și componente hidratante și pastă colorată realizată din pudră și pigmenți. Compoziția include substanțe de hidratare și protecție pentru piele și adesea filtre de protecție împotriva luminii. Cu cât conținutul de pudra este mai mare, cu atât textura fondului de ten este mai densă.

Fondul de ten hidratant cu textură lichidă sau așa-numitul fond de ten transparent,  este relativ lichid și conține puțină grăsime și pudră. Make-up-ul lichid hidratează ușor pielea, dar nu este capabil să ascundă vene și neregularități. Este mai potrivit pentru pielea grasă, deoarece conține puțină grăsime și pudră.

Fond de ten Clarins Skin Illusion 108 Sand

Vezi preț

Fondul de ten Clarins Skin Illusion asigură corecția necesară a tenului, în funcție de nevoile pielii, uniformizând vizual tonul, conferindu-i o strălucire naturală și o prospețime sănătoasă. Luminoasă, textura este absorbită instantaneu, permițându-i tenului să respire și să ofere o hidratare de lungă durată. Machiajul arată fără cusur și se menține statornic pe tot parcursul zilei.

De nuanță Sand, neutralizează tonul pielii gălbui, conferindu-i o prospețime sănătoasă și o strălucire blândă.

Principalele avantaje:
 • nuanța naturală a tenului;
 • consumul economic.
Contra:
 • numai pentru ten normal.

5. Formula compactă tip cremă

Fond de ten crema La Roche-Posay Toleriane Teint cu efect hidratant

Vezi preț

Un astfel de fond de ten este unul dintre ultimele evoluții ale producătorilor mondiali de produse cosmetice. Formula compactă de tip cremă este o combinație reușită de pudră și bază solidă. Pentru aplicarea pe piele se folosește un burete. Este potrivit pentru tipurile de piele uscată și normală.

Fondul de ten cremă La Roche-Posay Toleriane Teint aplicat pe față în timpul zilei, va da pielii o nuanță frumoasă și strălucire, și, de asemenea, este hidratant, rezistent la transfer și hipoalergenic. Pielea uscată arată deseori ca niște fulgi, având multe brazde mici, iar problema este lipsa de strălucire naturală și formarea petelor. Fondul de ten cremă La Roche-Posay Toleriane Teint egalizează toate aceste deficiențe, făcând tenul să arate natural și strălucitor.

 Principalele avantaje:

 • potrivit pentru toate vârstele;
 • consum foarte economic;
 • testat dermatologic.
Contra:
 • mai puțin folosit pentru pielea grasă.

Nuante populare

Aproape fiecare producător bun de produse cosmetice, oferă o gamă largă de fonduri de ten de diferite nuanțe, atât pentru pielea gălbuie cât și pentru cea roșiatică. Înainte de a merge la magazinul de cosmetice, fă o evaluare a problemelor de piele pe care le ai, și, totodată află ce ton de culoare are tenul tău pentru a rezolva problema mijloacelor tonale.

Poți alege o nuanță de fond de ten, urmărind aceste criterii de bază:

 1. Transparența (gradul de saturare a pigmentului bazei tonale)
 2. Proprietățile de hidratare ale fondului de ten
 3. Proprietăți de maturare
 4. Prezența grăsimilor în formulă
 5. Corespondența cu tipul de culoare a pielii (gălbui sau roșiatic)
 6. Tipul de textură (mousse, solid, liquid, cream sau powder)
 7. Metode de aplicare (burete, pensule, degete).

Comentarii

Leave a reply

Review IT