Top 10 centrale termice – verifica oferta la peste 90 de modele

Căldura se obţine prin arderea combustibilului, iar în ţara noastră un număr mare de centrale termice folosesc 3-4 tipuri de combustibil, şi anume: gaze naturale, cărbune, păcură grea şi turbă, cele mai frecvente tipuri de combustibil fiind gazul natural şi cărbunele. Majoritatea gospodăriilor din România depind de o centrală termică pentru furnizarea căldurii în locuinţă. O centrală termică funcţionează pe bază de pulsare a apei termale prin conductele şi caloriferele din toată casa. Acest tip de încălzire se numeşte încălzire termică şi poate fi alimentată cu energie electrică, gaze naturale sau păcură.

De-a lungul timpului, omul s-a străduit mereu să creeze un mediu confortabil din punct de vedere termic. Acest lucru se reflectă în construirea aparatelor tradiţionale de încălzire, din istoria antică şi până în prezent. Astăzi, a crea un mediu confortabil termic reprezintă unul dintre cei mai importanţi parametri care trebuie luaţi în considerare la proiectarea clădirilor. Dar ce este acest confort termic?  Este o condiţie a minţii care exprimă satisfacţia în legătură cu mediul termic. O definiţie asupra căreia pot cădea de acord foarte mulţi oameni, dar de asemenea o definiţie care nu poate fi uşor de transformat în parametrii fizici.

Cauți o centrală termică ? Verifică această ofertă – peste 200 de modele ! ! !   

Mediile termice sunt luate în considerare împreună cu alţi factori, cum ar fi calitatea aerului şi nivelul de zgomot, atunci când evaluezi propriul tău mediu de locuit. Dacă nu te simţi bine în condiţii climatice satisfăcătoare atunci când lucrezi, performanţa profesională scade şi lucrul va avea de suferit în mod inevitabil. Acest confort termic are de asemenea un impact asupra sănătăţii. Cu cât mediul ambiental în care trăieşti sau îţi desfăşori activitate este mai plăcut, cu atât sănătatea va avea mai puţin de suferit. Omul are un sistem foarte eficient de reglare a temperaturii, care asigură că temperatura miezului corpului este menţinută la aproximativ 37 de grade. Însă având un sistem de încălzire centralizat în propria ta casă, vei putea să realizezi un mediu ambiental plăcut, la o temperatură dorită de tine. Mai jos aveti un top 10 produse realizat de catre echipa noastra

 1.Centrala termica murala in condensare Ariston Cares Premium 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Display digital – verifică preț

Centrala termică murală este de fapt centrala termică de perete ce are un cazan montat pe perete, fiind necesar pentru producerea agentului termic de încălzire a apei calde necesare locuinţei. Ariston Cares Premium 24 EU este o centrală termică de tip condensare, cu montare murală, ce se alimentează cu gaz metan în tiraj forţat. Aceasta are o putere termică normală cuprinsă între parametrii minim 5,5 kw şi maxim 23,5 kw, având o putere nominală cuprinsă între 5,3 – 23 kw. Debitul apei calde este de 9,4 litri pe minut, având o pompă complet modulantă,  cu un raport de 1:4, dotată cu vas de expansiune şi kit de evacuare gaze. Pentru siguranţa în exploatare aceasta a fost dotată cu protecţie la îngheţ.

ariston-cares-premium-24-eu

Pentru a determina eficienţa, aceasta a fost testată şi încadrată la clasa 4 stele având o eficienţă a combustibilului de 97,5 % şi o eficienţă a puterii nominale de 103.9%, precum şi din clasa de protecţie electrică X5D, având o putere totală consumată de 102 W. Cu dimensiunile de 400 x 319 x 745 mm şi o greutate de 32 kg, aceasta se alimentează de la o tensiune de 230 v. Temperatura minimă pe ciclul de încălzire este de 35 de grade Celsius iar cea maximă de 82 de grade C. Presiunea de încărcare a vasului de expansiune este de 3 bari, având un debit specific de 10,5 litri pe minut. Nivelul de zgomot al acestei centrale termice este foarte scăzut, acesta fiind de 50 dB. Pe carcasa de culoare albă este dispus un display digital şi două schimbătoare de căldură.

2. Centrala termica conventionala Motan Sigma 24, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Schimbator monotermic, Afisaj LCDverifică preț

Motan Sigma 24 este o centrală termică tradițională convențională, ce face parte din clasa de eficiență energetică 3 stele, acoperind un spațiu de încălzit în suprafață de 200 mp. Montarea este de tip mural, iar alimentarea se face cu gaz în tiraj forțat. Puterea termică nominală minimă este de 9 kw iar cea maximă de 24 kw, având un randament de 93%. Debitul de apă caldă este de 10 litri pe minut, deținând kit de evacuare pentru gaze, vas de expansiune de 7 litri și ventilator.

motan-sigma-24

Fiind dotată cu funcții de siguranță, aceasta deține protecție la îngheț, temperatura gazelor evacuate fiind de 150 de grade C și făcând parte din clasa Nox 4. Alimentarea se face de la o tensiune de 230 V iar puterea consumată este de 80 W și face parte din clasa de protecție electrică IP40. Temperatura minimă pe circuitul de încălzire este de 30 de grade C, cu presiunea de 0,5 bari,  iar temperatura maximă de 80 de grade C, cu presiunea de 3 bari.  Dimensiunile centralei termice Motan Sigma sunt de 436 x 307 x 700 mm având o greutate de 31 kg.

3. Centrala termica murala cu condensare Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE, Gaz, 24 kW, Schimbator de caldura bitermic, Afisaj LCDverifică preț

Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE este o centreală termică cu condensare, având montare murală și fiind destinată încălzirii locuinței.  Deoarece este un aparat fiabil de calitatea foarte bună,  oferă un consum redus de combustibil, aceasta alimentându-se cu gaz metan. Puterea termică nominală este cuprinsă între 7,3 și 25,6 kw și are un randament de 103 %. Este dotată cu kit de evacuare a gazelor și un vas de expansiune de 8 litri, debitul de apă caldă fiind de 10 litri pe minut.

bosch-condens-2000-w-zwb24

Centrala termică este dotată cu un schimbător de căldură din inox și având suplimentar un recuperator condensat din Al-Si, atât pentru încălzire cât și pentru circuitul apei calde menajere. Alimentarea se face de la o tensiune de 230 V și o putere totală consumată de 120 de wați, făcând parte din clasa de protecție electrică X4D. Temperatura pentru circuitul de încălzire este cuprinsă între  60 și 80 de grade C, iar presiunea este cuprinsă între 0,3 și 10 bari. Dimensiunile sale sunt de 725 x 355 x 440 mm și o greutate de 37 kg.

4. Centrala termica in condensare Ferroli DivaCondens F24 E, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de calduraverifică preț

Ferroli DivaCondens F24 E este o centrală termică murală în condensare, având sistem de recuperare activă pentru prepararea apei calde menajere, precum și pentru prepararea agentului primar. Alimentarea se face cu gaz în tiraj forțat, având un randament de 103,5 %. Fiind dotată cu panou de comandă digital, aceasta permite selectarea rapidă a parametrilor de funcționare. Deține kit de evacuare a gazelor, având un debit al apei calde de 10 litri pe minut.

ferroli-divacondens-f24-e

Ferroli DivaCondens F24 E face parte din clasa de eficiență energetică 3, din clasa Nox 3 și din clasa de peotecție energetică IPX5D. Vasul de expansiune are o capacitate de 8 litri și o presiune de încărcare de 1 bar, având un nivel de zgomot de 57 dB. Dimensiunile sunt de 400 x 330 x 700 mm și are o greutate de 35 kg.

5. Centrala termica murala in condensare Ariston Clas Premium EVO 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Erp, Display digital, Functie Autoverifică preț

Această centrală termică de apartament Ariston Clas Premium EVO 24 EU reprezintă o nouă soluție pentru confortul termic, deoarece face parte din gama de centrale în condensare, tehnologie ce reușește să neutralizeze energia gazelor de ardere, micșorând numărul de noxe și crescând eficiența la încălzire. Puterea termică nominală a acesteia este cuprinsă între 5,5 și 22 kw iar puterea termică utilă cuprinsă între 5,7 și 23,3 kw. Alimentarea se face de la sursa de electricitate având un tiraj forțat. Este dotată cu panou de comandă electronic, putând selecta funcțiile și parametrii de funcționare. Deținând vas de expansiune, debitul de apă caldă este de 10 litri pe minut, pompa fiind complet modulară, raportul de modulare fiind de 1:4.

ariston-clas-premium-evo-24-eu

Ariston Clas Premium EVO 24 EU face parte din clasa de eficiență energetică 4 stele, având o putere nominală de 105,8 %, din clasa Nox 5 și din clasa de protecție electrică X5D. Deține protecție de îngheț, temperatura gazelor evacuate fiind de 64 grade C, iar temperatura pe circuitul de încălzire fiind cuprins între 35 și 82 de grade C. Nivelul de zgomot al acestei centrale este foarte redus, acesta fiind de 36,1 dB. Dimensiunile sale sunt de  400 x 315 x 770 mm iar greutatea este de 32 kg.

6. Centrala termica murala in condensare Ariston Genus Premium Evo 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Erp, Afisaj LCD, Functie Autoverifică preț

Ariston Genus Premium Evo 24 EU deține montare murală, este o centrală termică în condensare și prezintă îmbunătățiri atât din punct de vedere tehnologic cât și estetic. Funcționează cu gaz metan și are o putere de 24 kw în tiraj forțat, având kit de evacuare inclus.  Raportul de modulare 1:10 permite reglarea călturii în funcție de necesități. Acest model de centrală termică, poate fi instalat în orice locuință, indiferent de suprafața acesteia.

ariston-genus-premium-evo-24-eu

Ariston Genus Premium Evo 24 EU face parte din clasa de eficiență energetică 4 stele, cu eficiența combustiei de 98 % și o eficiență a puterii nominală de  106,2 %. Pentru siguranța la exploatare face parte din clasa Nox 5, având protecție la îngheț, temperatura de evacuare a gazelor fiind de 62 grade C. Alimentarea se face de la o sursă cu tensiunea de 230 V, având o putere consumată de 78 W și făcând parte din clasa de protecție electrică X5D. Vasul de expansiune are o capacitate de 8 litri cu presiunea de 1 bar. Temperatrura pe circuitul de încălzire este cuprinsă între 35 și 82 de grade C, având o presiune de 3 bari. Nivelul de zgomot este de 49 dB iar dimensiunile sunt de 400 x 315 x 770 mm și o greutate de 35 kg.

7. Centrala termica in condensatie Ariston Clas Premium Evo 24-FF EU, cu kit de evacuare inclus, 24 kW, Afisaj LCD, Raport modulare 1:4, Pompa circulatie modulanta, Schimbator caldura otel inoxidabil, Functie auto, Proiectie anti-inghet, anticalcar, Antibloc verifică preț

Ariston Clas Premium Evo 24-FF EU este o centrală termică murală în condensare, având un format foarte atractiv atât din punct de vedere al design-lui cât și al performanței. Deoarece face parte din noua generație a centralelor de apartament, aceasta deține funcționare automată, menținând starea optimă a parametrilor de funcționare, astfel încât consumul să fie cât mai redus.  Puterea termică nominală este cuprinsă între 5,5 și 22,0 kw iar puterea termică utilă între 5,4 și 21,3 kw.

ariston-clas-premium-evo-24-ff-eu

Funcționează cu gaz metan în tiraj forțat. Circulația modulară supradimensionată permite trecerea unui debit de 14 litri de apă caldă. Aceasta face parte din clasa de eficiență energetică 4 stele și deține protecție la îngheț. Dimensiunile sale sunt de 400 x 770 x 315 mm, greutatea de 32 kg și deține o putere totală consumată de 105 w. Temperatura pe circuitul de încălzire este cuprinsă între 35 – 82 de grade C, iar nivelul de zgomot este de 36 dB.

8.Centrala termica murala cu condensare Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE, Gaz, 28 kW, Tiraj fortat, Afisaj multifunctionalverifică preț

Fiabilă, cu un aspect specific brand-lui, Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE vine cu un nivel de tehnologie avansată şi un design destul de discret, având o carcasă de culoare albă cu dimensiunile de 850 x 370 x 400 mm şi o greutate de 44 kg, având dispus un panou de afişaj multifuncţional.  Această centrală termică murală,  funcţionează în sistem de condensare, cu o putere termică nominală de 28 kw. Alimentarea se face cu gaz metan, având un randament de 103%.

bosch-condens-3000-w-zwb28-3ce

Temperatura pe circuitul de încălzire este cuprinsă între 35 şi 82 de grade C, cu o putere maximă consumată de 125 w şi face parte din clasa de protecţie electrică X4D. Vasul de expansiune cu o capacitate de 8 litri permite un debit al apei calde 12 litri pe minut, iar nivelul de zgomot este de doar 36 dB, fiind foarte redus.  La achiziţionare, în preţ, este inclus şi kitul de evacuare a gazelor.

9. Centrala murala electrica Ray 9kw PROTHERMverifică preț

Centrala murală electrică Ray 9kw PROTHERM oferă posibilitatea de a realiza încălzirea apartamentului cu o nouă serie îmbunătăţită. Aceasta deţine tip de montare mural. Fiind o centrală electrică aceasta se alimentează cu energie electrică, cu tiraj electric, având un randament de 99,5 %, putând asigura încălzirea unei suprafeţe de 57 mp, având o putere termică nominală de 9 kw.

ray-9kw-protherm

Centrala murală electrică Ray 9kw PROTHERM face parte din clasa de eficienţă energetică 3 stele, deţşinând protecţie la îngheţ pentru siguranţa în exploatare. Se alimentează de la o sursă de energie electrică cu tensiunea de 400 v şi face parte din clasa de protecţie electrică IP40. Temperatura  pe circuitul de încălzire este de 85 de grade C, menţinându-se constantă, având o presiune minimă pe circuitul de încălzire de 0,8 bari şi ajungând până la 3 bari.  Nivelul de zgomot al acestei centrale termice este foarte mic, acesta fiind de 20 dB. Dimensiunile sale sunt medii,  acestea fiind de 74 x 41 x 31 cm cu o greutate de 34 kg.

10. Centrala termica conventionala Motan KPlus C22 SPV 23MEF, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Doua schimbatoare de caldura, Afisaj LCD, Kit evacuare inclusverifică preț

Centrala termică convenţională Motan KPlus C22 SPV 23MEF este o centrală murală convenţională, ce funcţionează pe bază de gaz metan în tiraj forţat, şi este dotată cu două schimbătoare de căldură, destinată atât pentru încălzirea spaţiilor de locuit cât şi pentru prepararea apei calde menajere. Puterea termică nominală minimă a acesteia este de  14,4 kw ajungând până la parametrii de 22,8 kw. Panoul de comandă este format dintr-un display digital putând seta şi vedea parametrii cu care funcţionează centrala. Randamentul este de 93 % iar consumul maxim este de 2,56 mc.

motan-kplus-c22-spv-23mef

Motan KPlus C22 SPV 23MEF face parte din clasa de eficienţă energetică 3 stele, având o eficienţă de putere nominală de 93%. Vasul de expansiune are o capacitate de 7 litri, având un debit al apei calde de 13 litri pe minut, deţinând o pompă de tip Low Energy. A fost creată cu protecţie la îngheţ şi clasa Nox 2. Dimensiunile sale sunt de 700 x 350 x 415 mm şi are o greutate de 33 kg. Alimentarea se face la o tensiune de 220 V, cu o putere consumată de 130 W şi face parte din clasa de protecţie electrică IP40.

1 Comment
  1. Reply
    Vasile 11 iulie 2017 at 17:30

    8.Centrala termica murala cu condensare Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE, Gaz, 28 kW, Tiraj fortat, Afisaj multifunctional

    „Vasul de expansiune cu o capacitate de 8 litri permite un debit al apei calde 12 litri pe minut”

    e foarte usor sa faci copy&paste si sa te dai specialist… 🙂

Leave a reply

Review IT