Laptop HP 15-R153NQ, Intel Pentium Quad-Core, Memorie 8GB, HDD 1TB, Intel HD Graphics, Windows 8 – practic si puternic

Cei de la HP intodeauna au facut lucruri de calitate, iar pe partea de laptopuri chiar nu ai ce sa le reprosezi, vin cu un design pe cat se poate de minimalist, vin cu o configuratie foarte buna si cu un pret foarte accesibil in comparatie cu celelalte firme producatoare de laptopuri.

HP 15-R153NQ este un model pe care il vom prezenta astazi, vom spune plusurile lui dar si minisurile pe care le are, vom prezenta configuratia si va vom spune daca merita achizitionat.

Ca si design putem remarca faptul ca este negru, cu colturile rotunjite si cu un touch pad perfect pentru o navigare cat mai usoara, tastatura este numai buna pentru cei care scriu articole, referate etc. iar greutatea lui este de doar 2.23 Kg.

   Vezi AICI pretul pentru Laptopul HP 15-R153NQ   

Procesorul este unul pe masura cerintelor, aici avem un Intel Pentium Quad-Core ce are o frecventa de 2160 MHz cu un cache de 2 MB. Fiind un Quad-Core se intelege clar ca avem 4 nuclee, acestea sunt pregatite mereu pentru o navigare rapida atat pe internet cat si pe partea de office.

Pe langa procesorul extrem de performant, mai putem remarca, capacitatea memoriei RAM care este de 8 GB DDR3 ce lucreaza la o frecventa de 1600 MHz. Putem spune ca siguranta ca in urmatorii ani nu mai avem nevoie de nici un upgrade la aceasta memorie.Laptop HP 15-R153NQ

Capacitatea de stocare, zis HDD-ul este de 1 TB, cu siguranta nu avem nevoie de spatiu suplimentar sau de un HDD extern. Tin minte ca undeva prin anii 2000 aveam un PC ce avea o capacitate de stocare de 2 GB din care 0,5 GB il ocupa windows-ul, dar aveam un spatiu atat de optimizat de aveam loc pentru toate, il defragmentam in fiecare zi si stergeam mereu fisierele de care nu mai aveam nevoie. Sa nu mai zic ca instalarea windows-ului o faceam de pe discheta si pornirea se facea din MS-DOS..ehe, ce vremuri.

Dar sa revenim la laptopul HP 15-R153NQ, un laptop pe care il putem remarca, ca fiind unul accesibil, care vine cu un raport calitate-pret excelent, un laptop ce vine cu sistemul de operare Windows 8, astfel dupa achizitionare nu mai suntem nevoiti sa chemam vecinii, prietenii sa ne instaleze windows-ul.

Un punct in minus pentru laptopul HP 15-R153NQ il reprezinta lipsa placii video dedicate, astfel nu putem sa ne jucam ultimile jocuri, insa cu siguranta nu vom avea probleme la redarea filmelor ce au rezolutie mare, de asemenea va asiguram ca nu exista nici un fel de problema cu photoshop-ul, chiar daca vorbim de CS 6 sau versiuni mai noi.

Comentarii

Leave a reply

*

code

Review IT