REVIEW – Samsung RT38K5435S9/EO

Samsung RT38K5435S9/EO

Acum cand iernile de la noi din tara sunt din ce in ce mai calde de la un an la altul, aducem astazi la prezentare un aparat frigorific mid-range de la Samsung. Acesta este, conform datelor tehnice de la producator, compatibil cu toate clasele climatice, deci alimentele perisabile sunt pastrare la rece indiferent de vremea de afara.

Samsung RT38K5435S9/EO are un aspect premium la exterior si detine tehnologia cunoscuta de racire No Frost, impreuna cu un sistem de racire separata a celor doua compartimente. Frigiderul marca Samsung este ceva mai incapator, in special, in  compartimentul de racire decat un model standard de pe piata, tot cu doua usi si congelatorul amplasat in partea de sus.

Acesta este disponibil pe site-ul magazinului autorizat Samsung si, totodata, in oferta online a partenerilor oficiali din Romania. Modelul adus astazi la review are un pret apropiat de cel recomandat de producator, insa noi l-am gasit la cel mai bun pret la magazinul online eMAG.

Review Samsung RT38K5435S9/EO

La primul contact cu aparatul, am fost placut impresionati inca o data de producatorul sud-coreean, prin atentia acordata la finisajul exterior si, totodata, prin faptul ca utilizeaza de fiecare data cele mai bune materiale. Cei de la Samsung au optat tot pentru un aspect modern tip minimalist, la fel ca mai toti producatori cunoscuti de aparate electrocasnice, dar care este finisat la exterior dintr-un inox mai rafinat.

Carcasa frigiderului este complet argintie iar senzatia la atingere este una placuta. Panoul de comanda este unul de tip electronic, mai exact avem un ecran digital amplasat la exterior, pe usa de la congelator, care se poate controla prin atingere tactila. Frigiderul de la Samsung are si doua usi de tip reversibile (montate din fabrica sa se deschida spre dreapta), ce sunt realizate din inox si au doua manere aparente si solide.

Acum, din cauza faptului ca producatorul a utilizat la maximum spatiul interior, aparatul ocupa ceva mai mult spatiu in locuinta si este si putin mai greu decat un model standard. Acesta are o greutate de aproximativ 66 de kilograme si dimensiunile de 178,5 x 67,5 x 71,5 centimetri (inaltime x latime x adancime).

Samsung RT38K5435S9/EO detine un singur compresor cu tehnologia Digital Inverter care promite o functionare mai silentioasa si cu mai putina energie consumata, prin simplu fapt ca ajusteaza automat viteza compresorului in functie de temperatura setata. In plus, sistemul cu doua zone separate de racire (denumit Twin Cooling Plus) este alcatuit practic din doua circuite individuale cu orificii de ventilatie a aerului rece pentru ambele compartimente ale aparatului.

Modelul mai sus mentionat face parte din clasa de eficienta la energie A++, iar asta inseamna ca suma de plata de pe urmatoarele facturi de energie electrica ar trebui sa fie apropiata de cea pe care o platim acum (consumul de energie este estimat la 259 kWh pe an). Totodata, aparatul frigorific de la Samsung este echipat si cu un sistem LED de iluminare interioara in ambele compartimente pentru a mentine un consum cat mai mic de energie.

Compartimentul de racire se afla in partea de jos a aparatului, util in special pentru persoanele mici de statura, si ar trebui sa satisfaca consumul de produse proaspete chiar si pentru o familie cu 2 copii (are o capacitate neta de 295 de litri). Interiorul este bine compartimentat si are cam tot ce ne-am dori de la un frigider modern, precum rafturi din sticla securizata, o cutie mare de fructe si legume, suporturi din plastic pe usa si un compartiment pentru carne sau peste.

Acum, tehnologia No Frost este disponibila in ambele compartimente si asigura cele mai bune conditii de racire (o temperatura uniforma si un nivel optim de umiditate), fara a se produce deloc gheata la congelator.

Congelatorul este amplasat asadar deasupra compartimentului de refrigerare si poate depozita cateva dintre alimentele preferate ce trebuiesc sa fie congelate (89 de litri capacitate neta din cea totala de 384 de litri). In plus, interiorul este unul simplu, cu un raft din sticla si doua suporturi pe usa, dar care include si un aparat mobil de facut cuburi de gheata iar autonomia de pastrare la rece a produselor congelate ajunge pana la 13 ore.

Functia de racire si congelare rapida sunt oarecum similare intre ele ca si mod de functionare, adica temperatura scade brusc pentru cateva minute iar alimentele proaspete sunt racite imediat pana la temperatura interioara.

Părerea noastră despre produs

Sincer, ne-a placut mult aspectul simplu dar modern al frigiderului Samsung RT38K5435S9/EO si faptul ca finisajul sau exterior are un feedback placut la atingere, unde producatorul a folosit materiale de buna calitate.

Totodata, interiorul celor doua compartimente este bine optimizat ca sa putem depozita si, in acelasi timp, accesa cu usurinta alimentele proaspete, iar functionalitatile speciale ale aparatului sunt mai toate cele necesare in prezent (ne-ar fi placut totusi sa aiba si un dozator de apa).

Comentarii

Leave a reply

Review IT