BenQ VL2040AZ – monitor LED cu HD+

Poate ca monitorul pe care il avem s-a stricat sau poate trebuie neaparat sa-l schimbam pentru ca avem unul cu tub, atunci ne intreptam catre ceva ieftin, rezistent si de la o firma pe cat se poate de cunoscuta.

Astazi prezentam un model care se face remarcat prin pretul lui dar si prin caracteristile pe care le ofera, un monitor care si-a facut aparitia pe piata online din Romania la inceputul anului 2015, este vorba de modelul BenQ VL2040AZ, un monitor LED pe care il vom prezenta in minutele ce urmeaza.

   Vezi AICI preţul pentru monitorul LED BenQ VL2040AZ   

Cand spui BenQ sincer nu prea iti inspira incredere la prima vedere dar sa nu uitam ca este o companie taiwaneză specializată în producția de electronice, fondată în anul 1984 care produc monitoare si alte produse IT de o calitate foarte buna.

BenQ-VL2040AZ

BenQ VL2040AZ vine cu o diagonala de 19.5 inch, nu este foarte mare insa pentru un birou este o diagonala excelenta. Display-ul este unul LED care consuma foarte putina energie si dupa cum stiti nu deranjeaza vederea chiar daca stam in fata lui si cateva ore, aici facem strict referire la o comparatie cu monitoarele LCD care dauneaza destul de mult vederea.

La display mai putem evidentia timpul de raspuns care este de 5 ms, putem spune aici ca este foarte bun pentru cei care se joaca shootere, acest timp practic este insesizabil si nu o sa ne deranjeze absolut deloc. Pe langa timpul de raspuns mai avem o rezolutie optima 1600 x 900 care se apropie foarte mult de FULL HD, un tip al ecranului wide cu aspectul imaginii 16:9 si un contrast dinamic 12000000:1.

Contrastul tipic nu am inteles deloc de ce este de 600:1, aici ma asteptam la 1000:1 insa nu cred ca este un inconvenient atunci cand dorim sa achizitionam monitorul BenQ VL2040AZ.

De asemenea nu trebuie sa uitam de caracteristicile speciale care fac din acest model un super monitor, aici fiind vorba de: Flicker-free Technology, Low Blue Light, Senseye 3, Reading Mode, Compatibilitate Windows 7, Compatibilitate Windows® 8 si Dynamic Power Saving (DPS) la care mai adaugam conectivitatea care se face prin portul VGA.

Ca si detalii tehnice putem trece in evidenta greutatea extrem de scazuta, vorbim aici despre 2.3 kg si de consumul scazut de energie, 17W, cred ca si un incarcator consum mai mult.

Comentarii

Leave a reply

Review IT