Panasonic TX-43GXX939

REVIEW – Panasonic TX-43GXX939

Panasonic TX-43GXX939

Panasonic TX-43GXX939 este un televizor high-end de la una dintre cele mai mari companii de electronice din Japonia, Panasonic Corporation, care ocupa in acelasi timp si locul 4 in lume raportat la cota de piata.

La un prim contact cu aparatul, avem un design exterior in stil modern, cu finisaje premium, si o platforma Smart TV compatibila cu asistenta vocala, la pachet si cu cea mai recenta interfata my Home Screen. Totodata, imaginea redata la rezolutie inalta este compatibila cu intervalul dinamic ridicat si, potrivit producatorului, a fost optimizata de specialistii de la Hollywood, iar sunetul ar trebui sa fie cel mai bun de la Dolby.

Ca si disponibilitate pe piata locala, l-am gasit la cateva magazine online mai mult sau mai putin cunoscute in Romania, cu un pret de achizitie apropiat de cel recomandat de catre producator. Nu conteaza de unde alegeti sa achizitionati televizorul, deoarece beneficiati obligatoriu de garantia inclusa de 24 de luni, livrarea produsului la locuinta si de retur in termen de cel putin 14 zile.

 Review Panasonic TX-43GXX939

In timp ce produsul este despachetat, descoperim atentia acordata de producator la micile detalii si finisajul premium cu materiale de calitate de la exteriorul aparatului. Astfel ca, pe langa functiile actuale de la interior si panoul IPS al televizorului, designul modern si finisajele premium pentru care a optat producatorul japonez fac din seria GXX939 una varf de gama.

Privit din fata, televizorul nu are elemente ieftine de calitate inferioara sau care sa influenteze in vreun fel experienta vizuala al utilizatorului, ci doar o margine subtire metalica si un stand special de tip rotativ, tot metalic si complet argintiu.

Acum, din cauza ca suportul de sustinere integrat cantareste singur aproape 5 kilograme, recomandarea noastra este ca aparatul sa fie despachetat si amplasat pe o comoda TV de cel putin doua persoane. Acesta se poate monta si direct pe perete cu ajutorul unui suport standard de tip VESA de 200×200 milimetri, dar noua ne place standul metalic si nu vrem sa renuntam la el.

Seria de televizoare GXX939 de la Panasonic este disponibila in cateva modele cu diagonala de 43 de inci, 49 si 55 de inci, cu toate ca pe piata locala trebuie sa ne multumim doar cu modelul cel mic, de 43 inci.

Toate modelele au fost calibrate de specialistii de la Hollywood si sunt echipate cu functii avansate de imagine (High Dynamic Range, Dolby Vision, Studio Color HCX Processor). Asadar, imaginile 4K sunt mult mai clare si mai apropiate de realitate decat la multe dintre modelele disponibile pe piata, asta daca setarile lor de imagine sunt cele standard.

Sistemul audio se rezuma tot la doua difuzoare stereo integrate de 10W, precum si celelalte modele disponibile pe piata, dar care sunt realizate din materiale mai de buna calitate si sunt, totodata, optimizate de tehnologia actuala Dolby Atmos. Astfel ca, sunetul redat este unul mult mai decent in comparatie cu cel intalnit pe modelele entry-level si chiar pe cele mid-range de generatie actuala, insa tot va recomandam sa mergeti pe o solutie audio de tip externa.

Televizorul Panasonic TX-43GXX939 se bazeaza pe sistemul de operare Firefox OS si vine cu cea mai recenta interfata my Home Screen de la Panasonic (versiunea 4.0), care este mai bine optimizat si mai usor de utilizat. In plus, seria GXX939 detine si asistenta vocala prin intermediul lui Amazon Alexa sau Google Assistant, deci aparatul se poate controla rapid fara s-a mai cautam telecomanda.

Acesta ne-a impresionat placut prin tunerul tip Quattro, cu concept twin, care nu numai ca poate receptiona orice transmisie TV digitala sau HD, prin satelit, cablu sau antenta, ci poate distribui semnalele catre alte dispozitive din locuinta si inregistra pana la doua programe concomitent pe un hard disk extern. In plus, functia de monitor este nelipsita deja de pe oricare televizor actual si ne ajuta sa trecem rapid de la programele TV sau paginile web la PC sau consola de jocuri.

 Părerea noastră despre produs

Ca o concluzie, televizorul Smart Panasonic TX-43GXX939 nu este tocmai cea mai inspirata alegere pentru persoanele sau familiile ce vor doar sa urmareasca programele TV si sa poate accesa continutul online preferat.

Acesta este mai degraba conceput pentru cei care doresc un produs de top, pe care sa-l poate integra in decor si care sa fie bine finisat la exterior din materiale de o calitate premium.

Comentarii

Leave a reply

Review IT