REVIEW – Panasonic TX-55GZW954

Panasonic TX-55GZW954 este un model entry-level pentru cei care doresc un OLED TV, de anul acesta, de la producatorul japonez. Acum ca televizoarele Panasonic sunt optimizate la imagine/sunet de Dolby si suporta formatele actuale ale intervalului dinamic ridicat (HDR10+), modelul de astazi pare a fi o alegere buna, in special, pentru iubitorii de film.

Acesta poate fi achizitionat, se pare, si in Romania de la unul din partenerii magazinului online eMAG, la un pret mai avantajos decat cel listat de catre producator (totusi necesita o investitie mare pentru multi dintre romani). In plus, la achizitia aparatului veti beneficia de garantia obligatorie de 24 de luni, serviciul de livrare a produsului si de retur in termen de 14 zile.

 Review Panasonic TX-55GZW954

La exterior, seria GZW954 a pastrat cam tot ce tine de design de pe modelele entry-level OLED TV de anul trecut (FZW804). Practic, daca cele dispozitive sunt asezate unul langa altul, si detin aceeasi diagonala, aproape ca nici nu faci diferenta intre ele. Televizorul Panasonic este complet negru iar rama metalica are aceeasi grosime de jur imprejurul ecranului.

Carcasa din plastic in spatele careia sunt situate electronicele si conexiunile are o textura similara cu zona de prindere intalnita pe aparatele foto (in general la cele tip dslr). Standul central de culoare negru mat este destul de greu (are aproape 6,5 kg), dar asta ar trebui sa ajute si la o stabilitate mai buna a aparatului in utilizare.

Totusi, combinatia intre finisajul negru mat si elementele metalice nu este una rea. Astfel ca pentru pasionatii de design interior va fi usor de integrat in aproape orice decor, indiferent ca este amplasat pe o comoda TV sau montat pe perete. Si da, noul OLED TV de la Panasonic este compatibil cu orice suport de perete tip VESA de 400×300 mm (nu este inclus in pachet).

Imaginea redata de un televizor OLED nu se poate compara in niciun fel cu experienta vizuala pe care o cunoastem deja de pe modelele LED TV. Nu o spunem numai noi, dar se cunoaste faptul ca producatorul japonez este cam singurul ce livreaza televizoare cu setarile de imagine calibrate deja. Impreuna cu optimizarile aduse de Dolby Vision si compatibilitatea cu intervalul dinamic ridicat, modelul de astazi este pregatit pentru o satisface nevoile chiar si celor mai pretentiosi.

Diagonala ecranului de aproape 139 centimetri (55 inci) este, de asemenea, si cea minima recomandata de la care ar trebui sa se observe cel mai bine diferentele de calitate intre rezolutia Full HD si cea 4K UltraHD, indiferent de distanta de la care privim. Totodata, noul procesor de imagine Panasonic HCX Pro devine din ce in ce mai bun de la un an la altul si se cunoaste interventia sa asupra continutul video de la sursa, inclusiv la cel de o calitate mai proasta.

Nici pe partea de sunet nu sta rau seria GZW954, producatorul a echipat bine dispozitivul cu un sistem audio puternic tip stereo (are o putere totala de 50 W). Acesta se descurca remarcabil, din punctul nostru de vedere, in a reproduce tonurile de mijloc care sunt ajutate si de un bas ce chiar se simte. In timp ce tonurile inalte sunt putin cam accentuate, in special, atunci cand da-m mai tare televizorul, unde se pare ca se pierde si putin din bas.

Noile modele GZW954 de la Panasonic detin aceeasi platforma Smart TV ca si cea pe care o intalnim la seria de televizoare OLED de anul trecut. Denumita de producator My Home Screen si ajunsa deja la versiunea 4, inca nu se compara ca si experienta de utilizare cu platformele LG sau Samsung, si sa nu mai vorbim despre modelele cu Android TV.

Totusi, platforma Panasonic nu ne-a pus probleme in timpul testelor noastre, cu exceptia meniului putin cam stufos si aglomerat (unele setari sunt mai greu de gasit). In plus, aplicatiile importante (Netflix, Amazon Prime, YouTube sau Live TV) sunt afisate in partea de jos a ecranului principal.

Telecomanda inclusa este, de asemenea, imprumutata si ea de pe modelele anterioare, doar ca partea de sus are acum un finisaj metalic fals in loc sa fie complet neagra. Sincer, ne place de cat de bine se simte atunci cand o tinem in mana, iar faptul ca avem buton dedicat pentru Netflix este un avantaj pentru noi.

 Părerea noastră despre produs

Nu facem reclama sau ceva, dar, la momentul la care prezentam noi produsul, suntem de parere ca televizorul Panasonic TX-55GZW954 se numara printre putinele modele OLED TV care sa aiba o imagine atat de buna imediat ce este scos din cutie.

Este adevarat ca modelul de astazi nu este, cel mai probabil, prima optiune la care sa ne oprim atunci cand trebuie sa tinem cont si de buget. Dar, daca calitatea video si cea audio sunt situate pe primele pozitii in lista noastra de cerinte, credem ca merita sa facem un mic efort si sa investim suma necesara.

Comentarii

Leave a reply

Review IT