Samsung 50RU7099

REVIEW – Samsung 50RU7099

Samsung 50RU7099

Samsung 50RU7099 este un model entry-level de Smart TV, lansat anul trecut, care face parte tot din seria RU a producatorului cunoscut din Coreea de Sud, Samsung Electronics. Modelele RU7099 sunt aproape identice din punct de vedere tehnic cu cele lansate mai devreme anul trecut, RU7179. Acestea se deosebesc la exterior prin designul standului integrat si doar putin prin pretul lor de achizitionare, asta in functie si de oferta partenerilor oficiali Samsung

Seria de televizoare RU7099 este disponibila in mai multe modele, cu diagonala ecranului de la 43 de inci si pana la 75 de inci, pentru a se potrivi cu bugetul fiecaruia sau in functie de ce marime are incaperea unde urmeaza sa utilizam aparatul.

In ceea ce priveste disponibilitatea produsului pe piata locala, am gasit aproape toate modelele in oferta unuia dintre cele mai mari magazine online din Romania, eMAG. Cu toate ca pretul lor de achizitie sunt foarte mari raportat la cel recomandat de producator, putem spune ca doar modelul de 50 inci are un pret decent de achizitie. In plus, beneficiati de garantia obligatorie de 24 luni, livrare standard la locuinta, deschiderea coletului la livrare si de retur in termen de 14 zile.

 Review Samsung 50RU7099

Designul modelului de 50 inci din seria RU7099 este unul obsinuit, cu materiale de calitate decenta din plastic, care, dupa cum am precizat si mai sus, aduce foarte mult cu cel intalnit pe modelele RU7179, cu exceptia standului integrat. Inafara de modelele de 70 si 75 de inci care sunt echipate cu acelasi tip de stand, cele doua picioruse de sustinere ale modelelor RU7099 sunt unele simple si orientate catre marginile exterioare.

Acestea sunt denumite ca termen de design “curve foot”, in timp ce piciorusele modelului comparat au fost numite “keel feet”. Asadar, aparatul are centrul de greutate putin mai jos atunci cand este utilizat cu suportul inclus in pachet, deoarece standul tip “curve foot” pozitioneaza aparatul mai jos cu pana la 40 milimetri in comparatie cu celalalt tip de stand.

Televizorul marca Samsung se poate monta si direct pe perete pentru a castiga spatiu util in locuinta, cu ajutorul unui suport standard VESA care nu este inclus in pachet. Astfel ca, nu este absolut necesar sa folosim standul inclus in pachet.

Carcasa televizorului este de culoare negru mat si a fost construita cu materiale de buna calitate din plastic, unde se pare ca producatorul a acordat destula atentie la montare si imbinare. Privit din fata, toata atentia ne este acaparata de ecranul televizorului, iar rama din plastic negru mat are un profil ingust de jur imprejurul aparatului.

Diagonala modelului adus astazi la review este de aproape 125 de centimetri (adica 50 de inci) si se afla sub limita recomandata de cei din domeniu pentru a observa detaliile oferite de rezolutia 4K. Acesta are diagonala potrivita, din punctul nostru de vedere, pentru un living de dimensiuni normale ori pentru un dormitor mai incapator. Avand in vedere diagonala si rezolutia ecranului, distanta recomandata de vizionare la televizor este undeva intre un metru si un metru si jumatate.

Ecranul sau plat, iluminat din spate cu LED-uri, poate reda imagini cu culori bune si o luminozitate ridicata, la rezolutia 4K UltraHD, in special continutul video compatibil cu intervalul dinamic ridicat (HDR). Acesta este dotat si cu alte cateva functii suplimentare de imagine de la producatorul cunoscut Samsung, care ar trebui sa imbunatateasca detaliile si culorile din imaginile redate. Oricum, daca televizorul are setarile de imagine calibrate corect atunci si imaginea va fi una de calitate.

Sunetul redat este clar si destul de puternic pentru orice incapere, insa daca doriti o experienta mai captivanta in filme si nu numai, noi va recomandam sa optati pentru o solutie audio externa. Un minus cunoscut deja pe partea audio la televizoarele Samsung din gama 2019 o reprezinta lipsa suportului standardului audio DTS.

Samsung 50RU7099 ruleaza sistemul de operare proprietar Tizen, cu ecranul principal Smart Hub tot al producatorului, care in timpul testelor noastre s-a comportat bine si nu am intampinat nici o problema. Acesta poate fi conectat la internet atat prin wireless cat si prin cablu de retea. Cu toate ca nu este compatibil cu One Connect Box de la Samsung si nici nu suporta periferice PC prin Bluetooth, ci doar pe cablu USB, avem suport pentru asistentul digital Google si Amazon Alexa.

Nu in ultimul rand, mentionam ca programele TV digitale sau HD sunt receptionate fara probleme de la oricare distribuitor de televiziune prin cablu. Functia de monitor este prezenta si ea pe modelul nostru de astazi, asadar il putem conecta usor ca monitor extern la o consola de jocuri sau la un PC. In plus, media playerul USB recunoaste cam toate tipurile cunoscute de fisiere media, astfel ca nu vom avea probleme in a accesa continutul preferat de pe dispozitivele USB externe.

 Părerea noastră despre produs

Acum ca am discutam cate putin despre mai toate caracteristicile sale importante, modelul Samsung 50RU7099 este cea mai buna alegere, pe piata locala, din seria 2019 de televizoare RU7099.

Daca e sa trecem cu vederea micile sale minusuri, pe care poate unele persoanele nici nu vor simti lipsa lor, nu avem ce sa-i cerem mai mult cu privire la imagine, platforma Smart TV si chiar la sunet.

Comentarii

Leave a reply

Review IT