REVIEW: Aparat de aer conditionat Viessmann WS2070MHE0 – Cu 22000 BTU/h, DC Inverter și Clasa A++!

Aparatul de aer condiționat Viessmann WS2070MHE0 completează cu succes gama de produse de tehnică climatică segmentată Viessmann. Modelul se încadrează în clasa energetică A++ și se distinge atât prin eficiența energetică ridicată și prin eficiența climatică, cât și prin ușurința de întreținere și instalare. Aparatul de aer condiționat este foarte ușor de utilizat, deoarece funcțiile sale pot fi acționate prin intermediul telecomenzii. DC Inverter este o tehnologie care oferă un compresor liniar de aer condiționat, în funcție de nevoile momentului. Invertorul DC, prin tehnologie, asigură funcționarea economică a aparatului de aer condiționat, adaptat permanent nevoilor tale.

 Preț Aer conditionat Viessmann WS2070MHE0

Aparatul de aer condiționat Viessmann WS2070MHE0 are un preț ceva mai mare, iar raportul preț/calitate nu este chiar atât de bun, deoarece dispozitivul, deși este unul dintre cele mai bune aparate de climatizare și oferă o funcționare economică, totuși nu deține o tehnologie foarte avansată. La acest preț se pot găsi aparate de aer condiționat mult mai dotate tehnologic. La cumpărarea dispozitivului  se oferă o garanție de 24 de luni, care este inclusă în preț.

Modele populare cu prețuri bune BTU Verifică preț
1. Star-Light ACT-12WIFI 12000 BTU
2. HEINNER Mirror HAC-MR12DBL 12000 BTU
3. TESLA TA-R32/2020-KIT 12000 BTU
4. Whirlpool SPIW 312L 12000 BTU
5. Whirlpool SPIW 412L 12000 BTU

 Specificații

Aparatul de aer condiționat Viessmann WS2070MHE0 este foarte eficient în ceea ce privește energia la operații de încărcare parțială. Valorile ridicate ale coeficienților SCOP/SEER contribuie la reducerea costurilor operaționale ale echipamentului. Tehnologia DC Inverter reglează funcționarea compresorului după cum este necesar. În acest fel, aparatul de aer condiționat va funcționa economic, asigurând un confort sporit. Dispozitivul este dotat cu o serie de funcții, care oferă confort utilizatorului.

Capacitate: Aparatul de aer condiționat Viessmann WS2070MHE0 oferă o capacitate generală de 22000 BTU și datorită compresorului DC Inverter, capacitatea BTU poate crește până la 24737 BTU la încălzire sau  22860 BTU la răcire, în funcție de necesitate. Viessmann WS2070MHE0 oferă eficiență unei încăperi cu suprafața de până la 25 mp.

Unitate interna: Unitatea internă a dispozitivului are o formă compactă,  design-ul fiind simplu și elegant, cu o carcasă de culoare albă, ce permite amplasarea în orice decor al casei. Dispozitivul este dotat cu filtru Catechin care menține aerul ozonat, cu un ventilator ce poate fi adaptat la cele patru trepte de viteză ale sale.

Eficiența energetică: Viessmann WS2070MHE0 face parte din clasa de eficiență energetică A++ la răcire și A+ la încălzire. Aflat în cea mai mare clasă de eficiență energetică, dispozitivul oferă o funcționare fiabilă și eficientă, cu un consum destul de redus de energie electrică.

Funcții și tehnologii: Viessmann WS2070MHE0 are rolul de a răci încăperea, de a o încălzi pe perioadele reci, de a elimina umezeala în exces și de a ventila aerul din încăpere. Pentru buna funcționare, acesta mai are integrate și alte funcții, precum Autocurățare, Mod Sleep, Timer, Oscilare 3D, Turbo.

Nivel de zgomot: Viessmann WS2070MHE0 oferă un nivel de zgomot de 39 dB, iar cu modul Sleep pe timpul nopții poți dormi liniștit.

 Cum alegem un aparat de aer condiționat ?!

Aerul condiționat este o sursă de răcoare plăcută în zilele fierbinți ale verii. Acest echipament a devenit o condiție indispensabilă pentru confortul din casă, în apartament sau la birou. Brand-urile, specializate în producția de tehnologie climatică, extind constant linia de modele și dezvoltă noi funcții pentru sistemele de climatizare. Având în vedere varietatea de opțiuni, putem spune că întrebarea ”cum să alegeți un aparat de aer condiționat” este relevantă pentru fiecare cumpărător, care nu este specialist în acest domeniu.

 Criterii: La alegerea echipamentului climatic, determinarea precisă a puterii  este de o importanță deosebită. De acest parametru depinde costul aparatului de aer condiționat și eficiența funcționării acestuia într-o cameră. Determinarea capacității se face pe baza dimensiunii camerei, precum pe baza caracteristicilor sale de termoizolare (izolarea peretelui, dimensiunea ferestrelor etc.). Spre exemplu:

BTU Locuințe Spații comerciale Modele și prețuri
9000 18-25 mp 14-22 mp
12000 24-35 mp 20-30 mp
14000 28-45 mp 24-36 mp
18000 40-50 mp 33-40 mp
24000 60-90 mp 50-80 mp

 Nivelul de zgomot: De asemenea, trebuie să fii interesat de nivelul de zgomot  al aparatului. Aparatele moderne au nivel de zgomot destul de redus. Nivelul de zgomot poate fi de minim 20 dB și poate ajunge până la 65 dB. De regulă, cu cât sunt mai scumpe echipamentele, cu atât nivelul de zgomot este mai redus.

 Eficiența energetică: Atunci când vrei să cumperi un aparat de aer condiționat, trebuie să ții cont de eficiență energetică. Mai mult, trebuie să vezi dacă funcționează cu un invertor. Aparatele de aer condiționat care funcționează cu invertoare,  consumă mai puțină energie și trec fără probleme la orice nivel de temperatură. Printre avantajele aparatelor de climatizare cu invertoare, se numără economisirea energiei electrice cu până la 40%.

 Funcții: În plus, față de sarcina principală a aparatului de aer condiționat, care este de a răci sau de a încălzi spațiul, există  un număr mare de funcții suplimentare. Cu cât sunt mai multe astfel de funcții, cu atât prețul este mai mare. Cele mai importante caracteristici ale unui aparat de aer condiționat sunt:

  • productivitatea crescută a compresorului,
  • umidificarea,
  • filtru de  titan,
  • repornire cald,
  • control Wi-Fi,
  • senzor de mișcare,
  • capacitatea de a lucra până la -15 grade,
  • protecția anticorozivă și multe altele.

 Sfat: Dorința de a economisi bani și de a alege un aparat de aer condiționat insuficient de puternic, va duce la deteriorarea dispozitivului. Echipamentul va lucra în mod constant la sarcini extreme și astfel, se va deteriora rapid.

Comentarii

Leave a reply

Review IT